Svi događaji
Od najnovijeg
20:40

KRAJ!

MN Press Zvezda - Benfika

Crvena zvezda - Benfika 1:2 (0:2), poraz za srpskog šampiona u Ligi šampiona!

20:38

90+3' - Seolu žuti

Pao je fudbaler Zvezde u kaznenom prostoru, ali dobila žuti karton zbog opasne igre. Vreme ističe.

20:35

90' - Stativa!

Amduni samo što je ušao pogađa Glazerovu stativu... Igraće se još četiri minuta!

20:30

86' - Goool! 2:1! Milson!

Vratila se Zvezda, eksplodirala je Marakana u 86. minutu! Bolji su bili crveno-beli u drugom poluvremenu i konačno su uspeli da materijalizuju loptu u svojim nogama... Lepo je Šerif "gurnuo" za Milsona, izbegao je Angolac ofsajd zamku i potom rutinski savladao golmana Benfike. Ima još nade za Zvezdu.

20:29

84' - Šerif traži penal

Bilo je kontakta Šerifa i Otamendija, rukom je dobio po licu, ali sudija Majkl Oliver samo pokazuje da neće tu biti penala.

20:26

80' - Loš šut Silasa

Danas ga uopšte nije bilo u igri Zvezde i oprobao je sada udarac sa 25 metara, daleko od gola Benfike. U međuvremenu Luka Ilić menja Radeta Krunića.

20:15

70' - Menja i Milojević!

COI-3832.JPG
MN Press 

Milson umesto Olajinke, a Šerif umesto Duartea.

20:10

65' - Điga!

Umalo da Điga kolenom ubaci loptu u mrežu Benfike, opasno je bilo posle kornera.

20:07

62' - Dosta sreće za Zvezdu

"Pukla" je odbrana, u raskoraku su bili Spajić i Elšnik, tako da je lopta stigla do Kokčua na levoj strani. Sreća za Zvezdu da Turčin nije poslao bolju loptu na desnu stranu.

20:01

55' - Menja Laž

Crvena zvezda Benfika uživo prenos Liga šampiona livestream RTS Arena Sport rezultat
MN Press 

Ursnes ulazi u igru umesto Rolhejsera, što znači da će se Benfika malo povući.

19:54

50' - Ivanić, Duarte... Ništa!

Petljao je Ivanić na ivici kaznenog prostora, ostao bez lopte, potom je Dalsio nastavio akciju i dodao do Duartea, ali bio je spor napadač Zvezde. Izblokiran je iz izgledne pozicije, moglo je više. Ali, ako ništa probudio je "Marakanu" koja je vrlo uspavana od devetog minuta.

Žuti karton za Karerasa minut kasnije, što nije loša vest za Silasa. Za sada je malo toga pokazao, a sada protiv sebe ima beka opterećenog kartonom.

19:51

46' - Igra se dalje!

COI-3752.JPG
MN Press 

Iznenadili su Milojević i Laž, nema promena posle prvog poluvremena.

19:34

Poluvreme!

Crvena zvezda je odigrala vrlo loše prvo poluvreme i gubi 2:0 protiv Benfike.

19:31

45' - Još tri minuta...

DSC-3239A.JPG
MN Press 

Očekivala se možda i veća nadoknada zbog povreda Baha i Mimovića.

19:25

40' - Ivanić!

Posle dugo vremena Zvezda se oporavila od šoka i probala nešto da uradi u napadu, tako da je Ivanić oprobao udarac sa 20 metara i bio je vrlo blizu... Odlazi lopta malo pored gola. Diglo je to na trenutak navijače na "Marakani", ali čini se da su i dalje svi u šoku zbog prelakih golova Benfike.

19:21

35' - Menja i Laž

Desni bek Bah je povređen i iznesen je na nosilima, a umesto njega na terenu je Kabore.

19:14

29' - Majstorija - 2:0 za Benfiku!

Kokču je pogodio maestralno iz slobodnjaka, Glazer se nije pomerio... Bio je to slobodan udarac sa dvadesetak metara po sredini, Glazer je loše postavio živi zid i primio gol u "svoju stranu". Turčin je bio maksimalno precizan i nije ostavio golmanu Zvezde promil šanse da sačuva mrežu.

19:11

27' - Velika pomeranja u Zvezdi!

Vladan Milojević
MN Press 

Dalsio ulazi u igru umesto Mimovića što znači da će Seol igrati desno, Elšnik levo, a Dalsio u veznom redu.

19:10

26' - Karton za Silasa

Krajnje nepotrebno dobija žuti karto najskuplji fudbaler Zvezde. Čini se da će Dalsio na teren umesto Mimovića.

19:08

22' - Problem za Zvezdu

Seol i Mimović se laže na povrede i izgleda da mladi desni bek Zvezde ne može.

19:03

18' - Duarte!

Oslobodila se Zvezda pritiska i napada gol Benfike i to je odmah pokušao da iskoristi Duarte. "Odapeo" je sa oko 20 metara, ali uspeva Durbin to da odbije - nažalost po Zvezdu, nije bilo nikoga da "odbijanac" pospremi u mrežu. Da je neko bio tu, mogla je Zvezda i do izjednačenja.

18:57

12' - Krunić!

Okrenuo je Krunić u kaznenom protivniku Florentina, krenuo na golmana Benfike, ali šutira pravo u njega. Čini se da je mogao i više iz ove akcije.

18:54

9' - Gol! Benfika vodi 1:0!

Loš početak Zvezde, olako je Akturkoglu dao gol... Videlo se da je Benfika bolje ušla u meč i uspela je posle devet minuta da iskoristi loš napad Zvezde. Sevnula je kontra, dobio je Di Marija loptu u prostor na levoj strani, uspeo je da prevari Seola, a potom je na drugoj stativi lopta došla do Akturkoglua.

Turčin je bez ikakvih problema ubacio u mrežu Glazera nakon što Krunić nije mogao da ga isprati. Reklo bi se baš naivan gol koji prima Zvezda.

18:50

5' - Jak početak Benfike

DSC-3025A.JPG
MN Press 

Ofanzivno su krenuli gosti, dosta lopti u kazneni prostor, vidi se da nisu došli da se brane na "Marakani".

18:46

1' - Počelo je!

Crvena zvezda Benfika uživo prenos Liga šampiona livestream RTS Arena Sport rezultat
MN Press 

Crvena zvezda protiv Benfike čeka prve bodove u Ligi šampiona ove sezone. Odmah je probao Akturkoglu koji je šutirao malo pored Glazerove leve stative... Ne libi se, odmah se odlučio da oproba šut!

18:41

Igrači izlaze na teren...

delije
TV Arena sport/Screenshot 

Na nekoliko minuta smo od početka utakmice, a dužni smo vam informaciju da sudi Majkl Oliver, najbolji engleski arbitar.

18:34

Evo kakva je atmosfera...

Pogledajte zvižduke za igrače Benfike!

18:33

Stižu i košarkaši Zvezde

Košarkaši Crvene zvezde pratiće meč uživo, a u loži su i direktor Milan Dozet i trener Janis Sferopulos.

dozet, sferopulos
Mondo 

18:25

Pogled sa Marakane!

Polako se popunjavaju tribine stadiona "Rajko Mitić", sve je spremno za spektakl.

MONDO/Dušan Ninković Marakana pred Zvezda - Benfika

18:16

Gde su igrači Zvezde?

U ovom trenutku fudbaleri Crvene zvezde zagrevaju se na pomoćnom terenu "Marakane".

18:03

Jaki zvižduci na "Marakani"

DSC-2968A.JPG
MN Press 

Na teren su izašli fudbaleri Benfike i oni se zagrevaju u ovom trenutku, a nije iznenađenje što su ih Delije izviždale.

17:56

Haos pred utakmicu?

Zbog prijateljstva navijača Benfike i Hajduka, danas je reagovao i MUP Srbije, dok se sada pojavio i snimak na kome se vidi da je jedan navijač u obeležjima Torcide išamaran u Beogradu.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti, povodom međunarodne fudbalske utakmice grupne faze UEFA Lige šampiona, koja se danas odigrava na stadionu "Rajko Mitić", sa početkom u 18:45 časova, između FK Crvena zvezda i FK Benfika. U skladu sa bezbednosnom procenom, kao i na osnovu raspoloživih bezbednosno-interesantnih informacija, angažovan je dovoljan broj policijskih službenika u cilju bezbednog odigravanja utakmice", poručio je ministar Ivica Dačić i dodao:

"Tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kako na graničnim prelazima, tako i na Aerodromu Nikola Tesla, kod više navijača FK Benfika, pronađena su obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".Među pronađenim predmetima, nalazi se više desetina nalepnica, zastava, zastavica, majica i znački sa obeležjima FK Hajduk i navijačke grupe Torcida. Policija je iz razloga bezbednosti oduzela sve predmete. Ministarstvo unutrašnjih poslova u skladu sa svojim delokrugom rada i zakonskim ovlašćenjima, prema svim licima koja se zateknu u izvršenju krivičnih dela i prekršaja, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, preduzeće mere i radnje u cilju njihovog daljeg procesuiranja".

17:44

Ko čeka šansu na klupi?

Mirko Ivanić Šerif Endiaje
Bane T. Stojanovic/ATAIMAGES 

Na klupi Zvezde šansu čekaju golmani Guteša i Ilić, odnosno Šerif, Kanga, Dalsio, Leković, Milson, L. Ilić, Drkušić, Radonjić i Prucev. Dakle, Katai nije u konkurenciji, kao ni povređeni Rodić. Što se tiče Benfike, njihovi rezervisti su Soareš, Gomeš, Amduni, Ursnes, Kabral, Bareiro, Šjeldrerup, Prestijani, Kabore, Beste, Arauho i Bajrami.

17:34

Zvanični sastavi!

ZVEZDA: Glazer - Mimović, Điga, Spajić, Seol - Elšnik, Krunić - Silas, Ivanić, Olajinka - Duarte.

BENFIKA: Trubin - Bah, Otamendi, A. Silva, Kareras - Di Marija, Kokču, Florentino, Akrutkoglu - Rolhejzer i Pavlidis.

17:02

Šta kaže Terzić?

Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela
MN Press 

"Želim da verujem da možemo da dobijemo Benfiku", rekao je Terzić za RTS.

"Veliki je to klub, ne smemo da pretimo, moramo da damo maksimum. Imamo fenomenalnog trener Milojevića koji zna da igra na rezultat, igraćemo hrabro. Sigurno da je Benfika favorit u ovom momentu, ima bolji tim. Međutim, ne pobeđuje uvek bolji. Daćemo 100 odsto mogućnosti i očekujemo nešto lošiji dan rivala. Sigurno je da će da bude spektakl, Zvezda još od Barija nije imala bolji tim. Imamo šta da ponudimo, navijači će da budu zadovoljni. To je najbitnija utakmica za Zvezdu u sezoni. Važno je da uzmemo bod ili tri, matematičkom formulom se došlo do toga da osam bodova vodi među 24. Poslednji meč je sa Jang Bojsom, tamo tražimo pobedu i uveren sam da smo bolji tim od njih".

17:01

Zna se sastav Zvezde?

vladan milojević
Dusan Milenkovic/ATAIMAGES 

Ako ne bude velikih iznenađenja, Crvena zvezda bi trebalo da izađe sa sledećih 11: Glazer - Mimović, Điga, Spajić, Seol - Elšnik, Krunić - Silas, Ivanić, Olajinka - Duarte.

17:00

Omladinci izgubili od Benfike

Omladinski tim Crvene zvezde doživeo je poraz od Benfike danas u Beogradu. Bilo je 2:1 za Portugalce golovima Varele, dok je za Zvezdu jedini gol postigao Maksimović.

16:46

Dobro došli u MONDO live!

Crvena zvezda Benfika uživo prenos Liga šampiona livestream RTS Arena Sport rezultat
MN Press 

Crvena zvezda danas od 18.45 igra meč prvog kola grupne faze Lige šampiona protiv Benfike. Srpski šampion obezbedio je učešće u eliti nakon što je pobedio norveški Bode Glimt, a nada se da bi protiv portugalskog vicešampiona mogao do prvih bodova ove jeseni.

Naravno, daleko od toga da Zvezdu čeka lak zadatak, protivnik je jedan od najboljih u Evropi, ali se nadaju Vladan Milojević i njegovi saradnici da će uspeti da iskoriste ne tako sjajnu atmosferu u redovima kluba iz Lisabona.

Ostanite uz MONDO, meč ćemo pratiti uživo i naš reporter Dušan Ninković biće na stadionu.

Čekaju vas fotografije, snimci i analiza same utakmice uz ocene aktera.