Slušaj vest

Fudbalski klub Partizan ispao je iz tri takmičenja u Evropi na početku ove sezone, uz dva meča manje ima i dvocifreni zaostatak za Crvenom zvezdom u domaćem prvenstvu, a najveći rival naneo mu je jedan od najtežih poraza u istoriji ubedljivom pobedom u Humskoj (4:0) koju je obeležio het-trik Šerifa Endiaja. Zbog svega toga Aleksandar Stanojević je podneo ostavku na mesto šefa stručnog štaba.

Nekadašnji fudbaler crno-belih, pa kasnije trener u čak tri mandata, odlučio je da napusti klub nakon povika "Stanoje odlazi", uvreda koje je dobio sa tribina i lakših telesnih povreda nastalih nakon što su navijači izlupali prozore na svlačionici crno-belih ispred istočne tribine stadiona. Možda je baš to bila kap koja je prelila čašu iz koje je prethodnih nekoliko nedelja pio čovek čija ljubav prema Partizanu nikada nije dovođena u pitanje.

A kada ode Aleksandar Stanojević, iako je tek nedavno ponovo došao na klupu, Partizan će morati da traži novog šefa stručnog štaba. Ima mnogo srpskih stručnjaka koji u ovom trenutku nemaju angažman i mogli bi da sednu na užareno mesto, ali pitanje je ko od njih zapravo želi da se uhvati u koštac sa nagomilanim problemima koje ima slavni klub, svima znan.

Anketa

Ko treba da nasledi Aleksandra Stanojevića?

Pre Partizanom je nekoliko potpuno različitih opcija, a tek treba da vidimo u kojem smeru razmišljaju klupski čelnici i nedavno postavljeni sportski direktor Ivica Iliev. Naravno, jedna od opcija je i da ostavka Aleksandra Stanojevića ne bude prihvaćena, ali je pitanje koliko on može da pruži na poslu za koji je već odlučio da treba napustiti.

Povratnik na klupu, to je bio čest slučaj!

Nema sumnje da bi navijači Partizana voleli da vide u klubu Slavišu Jokanovića ili Sava Miloševića, verovatno i Miroslava Đukića, ali svaki od njih deluje kao veoma nerealna opcija u ovom trenutku Još nerealnije deluje povratak Igora Duljaja koji je smenjen u finišu prethodne sezone, kada je tim zapao u krizu iako se rame uz rame borio za titulu protiv Zvezde.

Sejduba Suma i Savo Milošević
MN Press 

Nerealno deluju i opcije da se u Humsku vrate Zoran "Bata" Mirković ili Ivan Tomić, posebno kada se ima u vidu da oni posle Partizana nisu gradili trenerske karijere. Posebno ako se uzme u obzir da bi u ovom trenutku bili kratkoročna rešenja i samo pružali ruku davljeniku. To je prethodne sezone uradio Albert Nađ, a da li će ponovo dobiti ponudu da preuzme crno-bele...

Nešto manje popularan u Humskoj bio bi povratak Ljubiše Tumbakovića, a možda bi iskusan trener koji zna kako Partizan osvaja trofeje bio pravo rešenje za gašenje požara u klubu. Oni trenutno bukte na mnogo mesta, a ne samo u igračkom kadru koji je sam po sebi dovoljno problematičan da trenerima i nije baš velika želja da ga vode.

Neko ko nije probao, a mogao bi!

U ovoj grupi stručnjaka ističe se Vladimir Ivić koji bi bio najveća želja navijača, ali on je svetlosnim godinama udaljen od Humske i posla na klupi Partizana. Nešto bliži klubu je Mladen Krstajić koji je nedavno radio u srpskom fudbalu i svakako ga bolje poznaje, a rešenja bi mogli da budu još i nekadašnji fudbaleri Slobodan Krčmarević ili Ivan Radovanović, koji je na klupi Jedinstva sa Uba počeo da se bavi trenerskim poslom i ubrzo dobio otkaz.

Mladen Krstajić
MN Press 

Svakako, Partizan ima veliku bazu bivših fudbalera - kako onih koji već rade kao treneri, tako i onih koji bi mogli da počnu karijeru na klupi voljenog tima. Ukoliko bi neko od njih bio spreman da prihvati odgovornost, a pritom je i zvučno ime srpskog fudbala, čelnici kluba iz Humske bi ga sa oduševljenjem dočekali i prihvatili.

Stranac najmanje verovatan, a ne rešava ništa!

Probao je Partizan kroz istoriju da sa nekoliko inostranih trenera pravi velike uspehe, kako u domaćem tako i u inostranom fudbalu, ali u ovom trenutku to deluje kao najmanje dobra opcija. Pre svega, stranac bi verovatno bio daleko skuplji od domaćih rešenja, a pitanje je kako bi se snašao u haotičnoj situaciji koja je pogodila tim iz Humske.

Bonus video:

MONDO Podrška za igrače Partizana