Slušaj vest

Poljski golman Vojćeh Ščensni (37) vratio se iz penzije i potpisao za Barselonu. Malo više od mesec dana nakon što je zvanično završio karijeru, Poljak je stavio potpis na ugovor do kraja sezone sa gigantom iz Španije.

Nakon što je prvi golman Barselone Mark-Andre Ter Štegen doživeo tešku povredu kolena u septembru, Barselona se bacila u potragu za golmanom i rešenje je doskorašnji golman Juventusa. Ubedila ga je da opet igra i verovatno i nije bilo potrebno previše ubeđivanja, jer je postao saigrač svog zemljaka i bivšeg saigrača iz reprezentacije, Roberta Levandovskog.

"Kod kuće mi rekli da ne budem glup"

Vojćeh Ščensni
Epa-Efe/Alejandro Garcia 

"Bio je prva osoba koja me je pozvala. Nazvao me je, pitao da li postoji mogućnost da se ovo dogodi, jer sam bio miran u penziji. Rekao sam mu da nisam siguran da sam spreman za nove izazove, a onda sam pričao sa porodicom i svi su mi rekli da bih bio glup da ne prihvatim ovo. Zato sam prihvatio, a Robert je prvi imao ideju da me ubedi da dođem", kazao je Poljak za klupski sajt.

Ščensni je od 2017. godine branio za Juventus i nakon rastanka posle 252 odigrane utakmice za "Staru damu" pomislio je da je gotovo, ali ipak nije. U prethodnim utakmicama za Barselonu je branio Injaki Penja (25), Barsin đak koji je i prošle sezone nastupio 17 puta. On je 22. septembra i zamenio Ter Štegena u utakmici protiv Viljareala u kojoj se Nemac povredio.

Vojčeh Ščensni
Profimedia 

Tim Hansija Flika će sa Ščensnim u sastavu u narednim nedeljama imati pakleno teške utakmice, meč protiv Bajerna na Monžuiku 23. oktobra, a potom i "El Klasiko" u Madridu, na Santjago Bernabeuu, 26. oktobra. Potom će Barselona igrati gradski derbi protiv Espanjola 3. novembra, a onda će doći na beogradsku Marakanu, na meč protiv Crvene zvezde u Ligi šampiona 6. novembra. Ščensni zbog papirologije u Ligi šampiona neće imati pravo nastupa.