Slušaj vest

Kovčeg sa ostacima slavnog Dijega Maradone biće na zahtev porodice prebačen sa groblja Bela Vista, 50 kilometara od Buenosa Ajresa, u drugi deo grada, gde će biti položen u mauzolej.

Za mnoge najveći fudbaler svih vremena sahranjen je na privatnom groblju u jesen 2020, kada je preminuo u snu od posledica srčanog udara, nakon što je bio dugo u veoma teškom stanju.

Njegove ćerke, Dalma i Đanina Maradona, nekoliko su puta pokušavale da ga izmeste u mauzolej u kojem će poštovaoci moći da mu odaju počast. Posle nekoliko odbijanja, lokalni sud je presudio da bude ostvarena želja Maradoninih ćerki.

"Uvek smo znali da je njegovo mesto tamo gde je narod, ali smo shvatali i da je bezbednost prioritet. Ono što želimo je da ljudi koji ga vole mogu da dođu i da pokažu tu ljubav, ostavljajući mu cveće", rekla je o ovom zahtevu Dalma Maradona (37).

U obrazloženju odluke, sud je naveo da su razlozi za premeštanje Maradoninog kovčega "humanitarni i emocionalni", a navedeno je i to da će članovi porodice odlučiti kada će ova procedura biti izvedena.

Mauzolej u Maradoninu čast biće nazvan "M10 Memorijal" i porodica je pokrenula taj projekat u senci suđenja zbog okolnosti u kojima je Dijego Maradona preminuo. Zbog njegove smrti je osmoro osoba pozvano na odgovornost pod optužbama da je ona mogla da bude izbegnuta.

Nema dileme da će Maradonin mauzolej biti izuzetno posećen, ne samo kada su u pitanju argentinski fanovi, kojima je 1986. godine doneo titulu prvaka sveta.

Kurir televizija LEGENDA FUDBALA OVEKOVEČENA U ŠUMADIJSKOM SELU: U Boraču kod Kragujevca osvanuo mural posvećen Maradoni (KURIR TELEVIZIJA)