Slušaj vest

Benfika je pobedila Atletiko Madrid 4:0 (1:0) u prvoj utakmici Lige šampiona pred svojim navijačima. Golovima Kerema Akturkoglua u prvom i Angela Di Marije, Aleksandra Baha i Orkana Kokčua u drugom poluvremenu, lisabonski "orlovi" demonstrirali su silu protiv tima Dijega Simeonea.

Posle trijumfa protiv Crvene zvezde u Beogradu 2:1, Benfika je pregazila Madriđane, u njihovom prvom meču od burnog gradskog derbija protiv Reala. Već u 13. minutu domaćin je poveo preko Akturkoglua, čoveka koji je pogodio i na "Marakani". I tim rezultatom se završilo prvo poluvreme. Onda je u 52. minutu Di Marija bio siguran sa penala, da bi za samo devet minuta "jorgandžije" doživele potpuni potop. U 74. je Bah zatresao mrežu Oblaka, da bi u 84. Kokču bio siguran izvođač jedanaesterca i tako postavio konačan rezultat.

Očigledno nespremni za tako teško gostovanje, igrači Atletika osetili su snagu ekipe koja u poslednje tri sezone stiže do četvrtfinala evro-takmičenja, dva puta u Ligi šampiona, jednom u Ligi Evrope. I koja se nikad ne sme potceniti.

Rezultati:

BONUS VIDEO:

Kurir Atmosfera pred meč Zvezda - Benfika