Slušaj vest

Američki košarkaš Dvejn Vašington napustio je Partizan u toku jučerašnjeg dana kako bi otputovao u Sjedinjene Američke Države (SAD) i bio velikog trejda između Njujork Niksa i Minesota Tumbervulfsa. Ipak, da bi njihova "razmena" uspela, u čitav posao bilo je neophodno da bude uključeno još nekoliko manjih ugovora, među kojima je upravo i Vašingtonov.

U sklopu "pretumbacije", Vašington je postao igrač Šarlot Hornetsa i sada je poznato da je dobio više nego lep ugovor. Prema rečima novinara Boba Marksa, u pitanju je trogodišnji sporazum vredan 7,2 miliona dolara, s tim da u njemu druga i treća godina nisu garantovane. Garantovana je samo prva po kojoj mu sleduje oko 2,4 miliona dolara (bruto), što bi mogao da zaradi inače samo za nekoliko dana u Šarlotu.

Očekuje se da će ga Hornetsi brzo otpustiti i da bi Partizan prema dostupnim informacijama trebalo da dobije još dodatnih 850 hiljada dolara, pošto je Amerikanac "izašao" iz ugovora pre završetka. Bez obzira potpisao opet za Partizan posle otkaza, što se očekuje, taj novac će "leći" na račun crno-belih.

Zaista neobičan slučaj kakav nikad nije viđen, pošto teško da su se Partizan, a još manje Dvejn Vašington, nadali finansijskoj injekciji za sporazum u trejdu Karl-Entonija Taunsa i Džulijusa Rendla.

Ostaje još samo potvrda da Šarlot otpušta Vašingtona pošto je malo verovatno da će se boriti u rotaciji trenera Čarlsa Lija.

BONUS VIDEO:

Mondo/Tijana Jevtić Željko Obradović pred KK Partizan - Baskonija