Slušaj vest

Jermenski vicešampion Noa pobedio je Mladu Boleslav iz Češke 2:0, na početku grupne faze Lige konferencija. Istorijski uspeh u neverovatnoj evropskoj sezoni kluba iz Azije ostvaren je sa srpskim golmanom Ognjenom Čančarevićem u timu.

Nekadašnji čuvar mreže Radničkog iz Kragujevca i Radnika iz Surdulice ima i jermenski pasoš, a ovog leta je takođe pravio čuda pred golom Noe, jer je dao gol u istorijskom dvomeču protiv AEK-a iz Atine. I to iz svog šesnaesterca.

Ognjen Čančarević.jpg
Georgia Panagopoulou/ANA-MPA 

Kroz kvalifikacije Noa je postala prvi tim koji je uspešno preskočio sve četiri runde, eliminsavši uz AEK i Škendiju, Slijemu Vonderers i Ružomberok, koji je ovog leta šokirao Hajduk iz Splita. Kada je počela grupna faza, Noa je ponovo iznenadila sve, nanevši prvi poraz češkim predstavnicima ove sezone u Evropi.

Strelci za domaćina u Jerevanu bili su brazilski napadač Mateus Ajas i Francuz Viržil Pinson.

Noa je klub osnovan 2017. godine, prvi put je igrao Evropu 2020, kada je glatko ispao u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope od Kajrata (1:4), a potom je sledeće sezone pao u prvom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv finksog Kupsa, podjednako rutinski. A, onda je ovog leta tim portugalskog trenera Ruija Mote uradio nešto što će teško biti ponovljeno u Jermeniji.