Slušaj vest

Posle skoro dve nedelje stigla je kazna za crnogorskog fudbalera Milutina Osmajića koji je ugrizao protivničkog igrača u šestom kolu druge lige Engleske kad su se sastali Preston i Blekburn. Meč je završen nerešenim rezultatom (0:0), uz dva crvena kartona. 

U tom susretu Osmajić je prošao bez ikakvih posledica, ali je kazna, ipak, stigla i ona glasi: "Osam utakmica suspenzije i novčana kazna u iznosu od 15.000 funti zbog nasilničkog ponašanja, odnosno ujeda protivnika". 

Podsetimo, najpred je Grinvud iz redovadomaćina dobio crveni karton u 42. minutu, a onda je u neizvesnoj završnici i igrač gostiju prošao isto. Posle kazne koju je Bek dobio namerno je sapleo protivničkog igrača što je izazvalo bes kod Crnogorca koji mu je prišao s leđa i ugrizao ga. Činilo se da potez u stilu Luisa Suareza nije izazvao nikakvu reakciju sudija, pošto je Osmajić prošao bez kazne.

Ljubitelji fudbala u regionu Milutina Osmajića znaju kao prvotimca Sutjeske iz Nikšića u kojoj je proveo tri sezone na početku karijere. Rođeni Podgoričanin osvojio je i šampionsku titulu sa Nikšićanima, pre nego što se preselio u inostranstvo i počeo drugi deo svoje karijere. Dve sezone je igrao za Kadiz, gde je povremeno bio član i rezervnog tima, a išao je i na pozajmice u Bandimaspor iz Turske i portugalsku Vizelu. Od septembra 2023. godine je član engleskog Prestona, dok je reprezentativac Crne Gore od 2020. godine.

BONUS VIDEO: 

MONDO/Milutin Vujičić Fudbalska revolucija u Kataru 2

Fudbaleri Prestona Blekburna sastali su se u šestom kolu druge lige Engleske. Odigrali su nerešeno, podelili bodove, ali i crvene kartone. Ipak, susret je obeležio i bizarna reakcija crnogorskog fudbalera Milutina Osmajića koji je ugrizao protivničkog igrača.