Slušaj vest

Superliga Srbije trenutno je na pauzi jer će reprezentacije narednih dana igrati svoje mečeve u oktobarskom ciklusu, a aktuelni šampion Crvena zvezda imaće obaveze čim se "raspuste" nacionalni timovi. Kako je saopšteno na zvaničnom sajtu Crvene zvezde, meč 12. kola protiv Radničkog iz Niša igraće se u petak, 18. oktobra, od 16:00.

Razlog za ovo je meč Lige šampiona koji crveno-bele čeka samo nekoliko dana kasnije. Termin Zvezdinog ligaškog meča odredilo je i gostovanje Monaku u okviru trećeg kola Lige šampiona, a ta utakmica na programu je u utorak, 22.. oktobra. Igrači Crvene zvezde zato će prvenstveni susret igrati u petak, kako bi imali više vremena za oporavak i pripremu pred novo evropsko gostovanje.

Crvena zvezda meč protiv Radničkog dočekuje kao lider na tabeli Superlige, sa osvojenih 28 bodova iz 10 odigranih mečeva. Devet pobeda i samo jedan remi ostvario je tim Vladana Milojevića na početku sezone i za sada opravdala ulogu najozbiljnijeg kandidata za osvajanje šampionske titule. Sa druge strane, Radnički iz Niša predvođen novim trenerom Nikolom Drinčićem igra daleko bolje nego prethodnih sezona i nalazi se u vrhu tabele.

Momci sa Čaira osvojili su 17 bodova na prvih deset mečeva u sezoni, što je dovoljno za šestu poziciju u prvenstvu. Zbog toga će i meč Crvene zvezde i Radničkog iz Niša biti derbi 12. kola Superlige, u kojem ćemo gledati još nekoliko zanimljiv mečeva - pre svih gostovanje Partizana u Novom Pazaru.

Bonus video:

MONDO Navijači Crvene zvezde u Milanu