Slušaj vest

Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se u Staroj Pazovi i priprema se za mečeve u oktobru - a prvi je protiv Švajcarske u Leskovcu. Zbog istorije sukoba dve selekcije mnogi smatraju da će ovaj meč obeležiti incidenti, jer u grad na jugu Srbije dolazi i Granit Džaka koji je bio jedan od glavnih aktera prethodnih okršaja

Da ne igra protiv Srbije, odnosno da se ne izlaže pritisku i emocijama Granita Džaku savetao je njegov rođeni brat Taulant. Bivši reprezentativac Albanije otkrio je medijima u Švajcarskoj da je odmah nakon žreba zvao igrača Bajera iz Leverkuzena i pokušao da utiče na njegovu odluku...

"Nisam mogao da verujem kada sam video žreb. Jasno mi je bilo kakav će pritisak i emocije da nose ove utakmice", rekao je Taulant Džaka za švajcarski Blik i dodao: "Zvao sam brata i sugerisao sam mu da priča sa selektorom Jakinom i da preskoči utakmicu u Srbiji. Ali, znamo svi kakav je moj brat, želi da igra svaku utakmicu za Švajcarsku."

Profimedia Zakačio se sa Milenkovićem, a zatim Vanjom Milinković-Savić, Mitrovićem...

Taulant Džaka je govorio i koliko će njegovom rođenom bratu biti teško da ostane smiren tokom čitavog meča koji će se igrati u Leskovcu. "Nije lako sačuvati kontrolu tokom svih 90 minuta kada se probude emocije. Granit mora da ostane miran, da se fokusira na fudbal, da ignoriše provokacije. A, opet, lako je to reći", zaključio je Taulant, bivši reprezentativac Albanije.

Braća Taulant i Granit Džaka rođeni su u Baselu u razmaku od samo godinu i po dana, a njihova porodica u Švajcarsku je stigla nešto ranije - nakon što im je otac imao problema sa zakonom u Jugoslaviji. Obojica su fudbalski odrasli u švajcarskim klubovima i mlađim kategorijama reprezentacije, ali kada se stiglo do seniorskog tima putevi su im se razišli.

MN Press Albanski fudbaler na meču Srbija - Albanija iz 2014. godine.

Taulant Džaka je između 2014. i 2019. godine bio seniorski reprezentativac Albanije i odigrao je 31 meč - među kojima je i onaj protiv Srbije u Humskoj, kada je na stadionu dron isticao zastavu "Velike Albanije", koju je stinuo defanzivac Stefan Mitrović. Granit Džaka je ostao da nastupa za Švajcarsku, čiji je postao i kapiten, a do sada ima 131 meč za seniorsku selekciju.

Bonus video:

Arena Sport Džaka i Milenković