Slušaj vest

Srbija nastavlja takmičenje u Ligi nacija i čeka prvu pobedu! Meč će biti odigran na stadionu "Dubočica" u Leskovcu koji je za ovu priliku rasprodat, a gost su Švajcarci! Utakmica se igra od 20:45, a ovo je možda i prelomni momenat za naš tim.

Posle obećavajućeg remija sa Španijom na startu naš tim je poražen od Danske, a sada je došlo vreme da u meču sa dobro poznatim rivalom odlučimo ko će ostati u trci za prolazak dalje. Ko god izgubi ovaj meč gubi verovatno sve šanse da prođe u plejof, mada zbog remija sa Španiom "iks" više odgovara Draganu Stojkoviću Piksiju i njegovom timu. Ipak, iskustvo nas uči da je sa Švajcarcima uvek pakleno...

Sada neće biti u sastavu Đerdana Šaćirija, ali tu je Granit Džaka. Pričao je o kvalitetima reprezentacije Švajcarske selektor Dragan Stojković Piksi na konferenciji za medije, a svi se nadamo da "orlovi" protiv "nacija" konačno mogu da prikažu ono najbolje lice.

GDE JE PRENOS?

Aleksandar Mitrović
MN Press 

Od 20:45 se igra utakmica u Leskovcu na stadionu "Dubočica" i tu se očekuje dupke puna arena. Što se tiče prenosa on će biti realizovan na kanalima RTS-a i Sport kluba, dok sa druge strane možete pratiti tekstualno utakmicu i na MONDU.

KO IGRA?

Andrija Maksimović (1).jpg
Fudbalski savez Srbije 

Ponovo će Dragan Stojković Piksi igrati sa trojicom pozadi, a sada će se već standardnima Milenkoviću i Paloviću pridružiti Eraković. Nedeljković je izgleda startni desni bek na duže staze, a sa drugog boka ćemo biti nešto ofanzivniji pa se tu očekuje Veljko Birmančević. U sredini bi malo iznenađenje mogao da bude Nemanja Maksimović, a Andrija Maksimović se očekuje kao kreativna snaga uz Lazara Samardžića! Ovo je tim Srbije za ŠvajcarskU: Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković, Lukić, N. Maksimović, Birmančević - Samardžić, A. Maksimović - Mitrović.

RANE BOLE...

Srbija Švajcarska uživo prenos livestream Sport klub RTS 1 link
MN Press 

Na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine Srbija je igrala u grupnoj fazi sa Švajcarskom Dobro je počelo golom Aleksandra Mitrovića u petom minutu utakmice, a onda je Granit Džaka izjednačio. Đerdan Šaćiri je postigao gol za pobedu u 90. minutu, a svi se sećamo odluka sudije tog meča Feliksa Briha... Ništa nam lakše nije pao poraz na narednom Mundijalu.

Đerdan Šaćiri je pogodio za 1:0, a onda su Mitrović i Vlahović preokrenuli. Na minut do poluvremena Bril Embolo je izjednačio, a onda je Remo Frojler na startu drugog dela igre pogodio za 3:2. Sada se nadamo konačnoj pobedi nad Švajcarcima.

ŠTA ĆEMO SA DŽAKOM?

Nikola Milenković i Granit Džaka
Meng Dingbo / Xinhua News / Profimedia 

"Nisam mogao da verujem kada sam video žreb. Jasno mi je bilo kakav će pritisak i emocije da nose ove utakmice. Zvao sam brata i sugerisao sam mu da priča sa selektorom Jakinom i da preskoči utakmicu u Srbiji. Ali, znamo svi kakav je moj brat, želi da igra svaku utakmicu za Švajcarsku", rekao je pred ovaj meč za švajcarski "Blik" Taulant Džaka, brat Granita Džake. A o defanzivnom vezisti Švajcaraca oglasio se i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi.

"Verujem da ljudi znaju tu prošlost, te neke provokacije. Ja apelujem da se utakmica odigra u fer-pleju na način kako dve ekipe treba da odigraju, da ponašanje bude na nivou, treba se fokusirati samo na igru. To je ono što želim. Da ponašanje i na tribinama i na terenu bude na nivou. Ne bojim se, mislim da su svi svesni da je to potpuno apsurdno i da je potpuno nepotrebna takva glupost.. Veliki je igrač Džaka, svestan je, puno ga cenim, pokazuje svetsku klasu. Neće biti problema", zaključio je Piksi.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Milutin Vujičić Aleksandar Mitrović izjava