Slušaj vest

Srbija je pobedila Švajcarsku 2:0 u Leskovcu, u definitivno najboljem nastupu tima Dragana Stojkovića Piksija poslednih godina. Trijumfom u Leskovcu,"orlovi" su uvećali šansu da osvoje treće mesto u grupi, da učestvuju u baražu za opstanak u najjačoj ligi Lige nacija, ali i uradili dobru stvar za svoje mesto na žrebu za kvalifikacije za Mundijal u decembru.

"Lepa pobeda, sa puno taktičke discipline. Zaslužili smo je, gledajući šanse koje smo stvorili. Lepo veče u Leskovcu za srpski fudbal", rekao je posle meča Stojković za TV Arena sport.

"Nekoliko stvari se desilo večeras - gol koji je Mitrović postigao, spada u red najlepših, fenomenalan je. Mali Andrija Maksimović je debitovao sa 17 godina, Rajković je bio apsolutno fenomenalan. Odbrane, odbranjeni penal, šta reći? "Pomenuo sam par imena, ali i ulazak Luke Jovića bio je fenomenalan, minut posle ulaska imao je mrtvu šansu, koju retko promašuje, onda udarac glavom, koji retko promašuje", dodao je Stojković.

Na kraju razgovora, Stojković je imao i lošu vest - vezista Srbije Saša Lukić doživeo je povredu ramena zbog koje izvesno neće u utorak igrati protiv Španije u Kordobi.

"Ligament desnog ramena je u pitanju i u ovom momentu ne znamo stepen povrede. Verovatno, 99 odsto, neće putovati sa nama u Kordobu", dodao je Stojković.

Kurir/Petar Aleksić Srbija vs Švajcarska