Slušaj vest

Nemački fudbaler srpskog porekla Aleksandar Pavlović (20) doživeo je ozbiljnu povredu i opet mora da odsustvuje. U derbiju Bundesa protiv Štutgarta, morao je da napusti teren posle samo osam minuta, jer je u žestokom padu doživeo prelom ključne kosti.

Kao da nema kraja malerima velikog talenta koji nažalost nije prihvatio poziv da igra za reprezentaciju Srbije. Zbog tonzilitisa, odnosno zbog upale krajnika, nije igrao za Nemačku na Evropskom prvenstvu u toj zemlji u junu i julu, a sada će opet morati na pauzu.

Najveći Bajernov talenat i prvotimac reprezentacije Nemačke pao je bolno na travu i odmah je znao da je u pitanju ozbiljna povreda. Lekari bavarskog tima su utrčali u teren i nije bilo dileme - Pavlović je doživeo prelom ključne kosti, što je potom i definitivno potvrđeno.

Aleksandar Pavlović
IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia 

Bajern je bez problema pobedio Štutgart 4:0 het-trikom Harija Kejna u drugom poluvremenu, uz gol Kinslija Komana u pretposlednjem minutu. U narednim nedeljama, tim Vensana Kompanija moraće ponovo bez supertalentovanog veziste, koji se povredio neposredno pred meč Lige šampiona protiv Barselone na "Monžuiku" u Španiji (23. oktobra), a deluje izvesno da će propustiti i mečeve Lige nacija u novembru, protiv Bosne i Hercegovine i Mađarske.

Kada je u pitanju nemačko prvenstvo, Bajern je trijumfom protiv Štutgarta izbio na prvo mesto koje deli sa Lajpcigom, jer imaju isti broj bodova posle sedam kola - po 17.