Slušaj vest

Toni Kros je klasa! Iskusni Nemac se na Evropskom prvenstvu oprostio od fudbala,  a sada je u najužem izboru za dobitnika Zlatne lopte ove godine. Mnogi bi se na njegovom mestu pozivali na staru slavu i hteli bi da završe karijeru najvećim individualnim priznanjem u svetu fudbala, ali ne i Kros. Njega to uopšte ne zanima!

Mediji navode da su Vinisijus Žunior, Rodri i Džud Belingem glavni kandidati da ponesu trofej najboljeg igrača sveta i uzmu ga od Lionela Mesija, a Toni Kros smatra da ta nagrada ne treba da pripadne njemu. Sa Realom je osvojio Ligu šampiona i trofej prvaka Španije, ali bio je iskren i rekao je da je u timu Reala bilo zaslužnijih od njega za te uspehe. 

"Zlatna lopta mi uopšte nije važna. Ne razmišljam o dodeli je ima igrača koji tu nagradu sigurno zaslužuju više od mene. Ukoliko neko iz Real Madrida ju osvoji to će biti za mene najvažnije. Vini, Džud i Dani (Karvahal) zaslužuju da dobiju tu nagradu zbog svega što su uradili. Mene ta Zlatna lopta uopšte ne zanima", rekao je Toni Kros. 

Kros je mogao i da nastavi sa fudbalom, ali je rešio da završi karijeru sa 34 godine. Posle sedam godina u prvom timu Bajerna i godine na pozajmici u Bajeru on je puu deceniju nosio dres Real Madrida. Odigrao je 465 mečeva, dao 28 golova, a trofeje je baš teško pobrojati...

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Milutin Vujičić Luka Jović prvi na treningu, Piksi daje savete Samardžiću