Slušaj vest

Rasim Ljajić izabran je danas na čelo Privremenog organa koji će u narednom periodu upravljati Partizanom, a već u svom prvom govoru rekao je da neće da obećava "kule i gradove" jer je situacija alarmantna. Istakao je da su sada neophodni "rezovi", da će se ići na smanjenje plate, odlazak oko dvadesetak odsto zaposlenih i manji budžet za narednu godinu, dodavši da je upravo najvažnija stvar finansijska konsolidacija.

Da bi do nje došlo, Partizan pre svega mora da smanji troškove i da štednjom pokaže privrednicima i budućim sponzorima da se u klubu sada ponašaju odgovorno, a ne kao "raspojasani milioner bez novca". Istovremeno, istakao je i da klub više ne može da se osloni da će država da ga izvuče iz problema, kao što je sada kod prve "provere" UEFA.

"Najvažniji prihod koji mi možemo da očekujemo je prihod na rashodnoj trani. Neće niko pomagati više, neće ni država pomagati. Provukli smo se sada zbog države, a očekuje nas opet monitoring u decembru. Opet ćemo kroz iglene uši da se provlačimo. Neće država da daje novac, ni privrednici, ako se ponašate kao raspojasani milioner, a nemate banke u džepu. Moramo da štedimo, da kada dođemo kod nekog privrednika ili bilo koga da tražimo novac - da oni to vide", naglasio je Rasim Ljajić tokom svog prvog obraćanja sa mesta predsednika Privremenog organa u FK Partizan.

Zaposlenima, onima sa najvećim platama, najavio je smanjenje zarade uz podsećanje da upravo na njihovom primeru mora da se pravi primer, a najvažniji cilj je da se "dočepaju" naredne godine i januarskog prelaznog roka tokom kog će veliki broj fudbalera biti na prodaju, pre svega jer su se mnogi pokazali kao promašaji.

Podsetimo, osim Rasima Ljajića u Radnoj grupi FK Partizan su još i Predrag Mijatović, Danko Lazović, Vojin Lazarević, Dragan Milovanović, Milka Forcan i Boban Stanojević.

BONUS VIDEO:

MONDO Podrška za igrače Partizana