OGLASILI SE

MUNDIJAL BEZ BRAZILA I ARGENTINE? MOGUĆE JE: FIFA napravila haos suludom idejom - "Ako se to desi, bojkotovaćemo!"

Autor Nebojša Marković

Južnoamerikanci ne žele takvo Svetsko prvenstvo...

Izvor: Profimedia

Svetsko prvenstvo u fudbalu mora da ostane organizovano na svake četiri godine, jasna je poruka konfederacije nacionalnih saveza Južne Amerike.

KONMEBOL ima jasnu poruku za FIFA i njihovu ideju o organizovanju Mundijala na svake dve godine - "Uradite to i bojkotovaćemo vas".

Južnoamerička fudbalska konfederacija KONMEBOL jednoglasno je donela odluku da njihove selekcije neće učestvovati na Svetskom prvenstvu, ukoliko se ono bude igralo svake druge godine.

"Nema razloga, koristi ili opravdanja za promenu koju promoviše FIFA. S obzirom na to, 10 zemalja koje čine KONMEBOL potvrđuju da neće učestvovati na Svetskom prvenstvu koje bi se organizovalo svake dve godine", stoji u saopštenju Saveta fudbalskih federacija Južne Amerike.

Kako su naveli, taj projekat FIFA okreće leđa gotovo 100-godišnjoj svetskoj fudbalskoj tradiciji, čime se zanemaruje istorija jednog od najvažnijih sportskih događaja na planeti.

"KONMEBOL podržava Svetsko prvenstvo koje je trenutno na snazi, jer se pokazalo kao uspešan model koji nagradjuje trud, talenat i rad", navodi se u saopštenju.