Novi igrač

ŠOK - NOSIO MAJICU "DELIJE SEVER" U ZAGREBU, SAD POTPISAO ZA PARTIZAN: Crno-beli u Humsku doveli bivšeg štopera Zvezde!

Autor Nikola Lalović

Štoper koji će ovih dana potpisati ugovor sa Partizanom igrao je na početku karijere za Crvenu zvezdu!

Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

Iskusni štoper Ognjen Vranješ će prema navodima "Telegrafa" postati novi fudbaler Partizana u narednim danima! Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine koji je u karijeri između ostalog nastupao i za Crvenu zvezdu bi kao slobodan igrač trebalo da stigne na "JNA". 

Pregovori kluba iz Humske i 32-godišnjeg defanzivca bi trebalo da budu gotovi do kraja nedelje i već početkom naredne sedmice Vranješ bi trebalo da se nađe na potpisu ugovora. Vranješ je karijeru počeo u Borcu iz Banjaluke iz koga je 2009. godine prešao u Crvenu zvezdu. Pod ugovorom sa crveno-belima je bio do 2011. godine, a klub ga je slao na pozajmice u Napredak iz Kruševca i Šerif iz Tiraspolja. NIje se naigrao u Zvezdi, ali je taj period njegove karijere obeležila majica navijačke grupe "Delije Sever". 

Šerif je 2010. godine sa Vranješom u timu eliminisao Dinamo iz Zagreba iz kvalifikacija za Ligu šampiona posle boljeg izvođenja penala, a po završetku meča Vranješ je skinuo dres i pred celim stadionom pokazao majicu Kik boks kluba "Delije sever"

"Majicu koju sam nosio ispod dresa, pokazao sam kao odgovor na provokacije sa tribina. Tokom celog meča navijači Dinama su skandirali 'Ubij, ubij Srbina' i 'Srbe na vrbe', a mi smo eliminisali njihov voljeni klub i dali im najbolji odgovor za nekulturu i šovinizam", istakao je Vranješ tada.

"Majicu sa srpskim obeležjima i natpisom 'Delije' dobio sam od navijača Crvene zvezde kao znak zahvalnosti što sam bio član kluba. Odlučio sam da je obučem i potajno se nadao prolazu. Na kraju je sve bilo lepo. Ućutkali smo Zagrepčane i prošli dalje. Bio je to prelep osećaj", istakao je tada Vranješ. 

Nakon epizode u Šerifu on je otišao u Krasnodar, a igrao je i za Spartak iz Vladikavkaza, Alezigspor, Gacijantep, Sporting Hihon, Tom, AEK, Anderleht i Šarloa. U Partizan bi trebalo da stigne iz turskog Hataja u kome je ove sezone bio standardan. 

Dugo je bio prva opcija reprezentacije Bosne i Hercegovine na mestu desnog beka gde se takođe odlično snalazi,  a za nacionalni tim je odigrao 38 mečeva.