Fudbal

OSVOJILI DUPLU KRUNU, PA JE POSVETILI ŽRTVAMA MASAKRA U MALOM ORAŠJU: Stradali naši sugrađani i sportisti, slava im!

Autor Nikola Lalović

Smederevo se pobedom nad Poletom iz Ljubića plasiralo u viši rang, a zatim je ovaj klub osvojio i regionalni kup. Sada su "oklopnici" svoje trofeje posvetili žrtvama masakra koji se nedavno desio oko Mladenovca.

Izvor: Youtube/MerkurXTip/Screenshot

Fudbaleri Smedereva vratili su se nakon ove sezone u drugi rang takmičenja pošto su u dramatičnoj završnici Srpske lige Zapad uspeli da osvoje titulu ispred Borca iz Čačka. Nakon toga je ekipa Save Šašića kompletirala sezonu duplom krunom pošto je pobedom nad Jošanicom 5:0 u finalu Kupa fudbalskog saveza regiona zapadne Srbije.

Nakon uspešne sezone klub se oglasio i svoje uspehe posvetio stradalima u masakru počinjenom u Malom Orašju gde je među stradalima bilo i nekoliko navijača "oklopnika". 

"Fudbaleri Smedereva u sezoni za nama pokazali su da su najbolja ekipa u Srpskoj ligi Zapad, pokazali i da su najbolja ekipa u takmičenju Kupa FS Regiona Zapadne Srbije, ali iznad svega pokazali su nam da veliki šampioni prvenstveno moraju biti veliki ljudi i zato osvajanje duple krune ove sezone Oklopnici posvećuju žrtvama tragičnog događaja u Malom Orašju gde su stradali naši sugrađani i sportisti. Neka im je večna slava i hvala!", navodi se u emotivnom obraćanju FK Smederevo 1924.