Fudbal

VUČIĆ OTKRIO SVE O NACIONALNOM STADIONU: Biće najlepši u celoj Evropi!

Autor Mladen Šolak

Predsednik Srbije izjavio kada počinje izgradnja Nacionalnog stadiona i kada će biti završen.

Izvor: MINISTARSTVO FINANSIJA SRBIJE/Pink TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Nacionalni stadion u Surčinu biti završen najkasnije za tri godine. "Nacionalni fudbalski stadion mora da bude gotov do jeseni 2026. godine, a mi se nadamo i znatno ranije. to će biti najlepši stadion u celoj Evropi. Novoizgrađeni je stadion Real Madrida, kome je cena oko milijardu i po evra, a sa tim je nemoguće porediti se", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beograd

"Autor Mark Fenvik je čovek koji je radio tri ili četiri stadiona u Kataru, jedan od najpriznatijih svetskih stručnjaka u ovoj oblasti, izgledaće bukvalno veličanstveno", dodao je Vučić govoreći o idejnim tvorcima stadiona iz španskog studija "Fenvik Iribaren".

"Očekujem u junu 2024. da počne izgradnja, 52.000 je kapacitet, prema UEFA standardima... Možete da mislite kako će to razvojni projekat da bude, ne samo za Surčin, Jakovo, već i za ceo Beograd i za celu Srbiju", dodao je Vučić.

Kako je ranije ovog meseca predstavljeno i u Španiji, ideja je da Nacionalni stadion bude izgrađen kao stadion kružnog oblika i imaće fasadu koncipiranu sa četiri "prstena", koji će biti pričvršćeni "kablovima", što će učiniti da na njima budu i zelene, baštenske površine. Pogledajte kako će izgledati Nacionalni stadion: