SPISAK

JEDAN IZ ZVEZDE, NIKO IZ PARTIZANA! Ovo su novi "orlići" koji idu na megdan zvezdama Sitija, Čelsija...

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte ko je na spisku selektora Dušana Đorđevića pred obaveze u oktobarskom ciklusu kvalifikacija za EURO 2025.

Izvor: MN Press

Mlada reprezentacija Srbije lakom pobedom nad Azerbejdžanom (2:0) je počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025. godine, a sada slede oktobarske obaveze, još teže za "orliće". Naše talentovane fudbalere čeka gostovanje Engleskoj (12. oktobar, 20.45) u Notingemu, a potom četiri dana kasnije i sa Severnom Irskom (20.30) u Lurganu. Za ove izazove selektor Dušan Đorđević uručio je pozive na 22 adrese.

Najinteresantnije imena su svakako Aljoša Vasić iz Palerma i Mihailo Stevanović iz Sent Galena, koji su imali kontakte i sa Savezima iz Italije i Švajcarske, ali su se odlučili "za maticu". Interesantno je da je veliki broj igrača već u inostranstvu, pa tako Partizan nema nijednog igrača na spisku, a Zvezda tek jednog.

  • GOLMANI: Veljko Ilić (TSC), Andrija Katić (Voždovac), Strahinja Manojlović (Javor)
  • ODBRANA: Uroš Drezgić (Rubin Kazanj), Luka Subotić (Čukarički), Stefan Leković (Viljareal), Viktor Rogan (Čukarički), Uroš Lazić (Novi Pazar), David Petrović (Radnički Niš), Mitar Ergelaš (Novi Pazar)
  • VEZNI RED: Aleksa Matić (Voždovac), Mihailo Stevanović (Sent Galen), Nikola Stanković (Čukarički), Jovan Lukić (Spartak ŽK), Igor Miladinović (Čukarički), Aljoša Vasić (Palermo), Matija Mitrović (Voždovac)
  • NAPAD: Vladimir Lučić (Crvena zvezda), Miloš Pantović (TSC), Nikola Jojić (Stouk), Marko Lazetić (Fortuna Sitard), Miloš Luković (IMT)

Jasno je da će meč sa Englezima biti najteži izazov za "orliće" u kvalifikacijama, a vredi dodati da su na spisku Lija Karslija igrači poput Rika Luisa, Tina Livramenta, Džarela Kuanse, Arona Ramzija, Kola Palmera, Nonija Maduekija...

BONUS VIDEO: