Fudbal

TO NEMOJTE MENE DA PITATE! Piksi progovorio i o svom ugovoru: Ljudi, kakva tragedija!?

Autor Mladen Šolak

Selektor Srbije obratio se medijima u Nemačkoj nakon ispadanja Srbije!

Izvor: MN Press

"Šta sada? Idemo kući!", rekao je Dragan Stojković Piksi na otvaranju konferencije za novinare posle remija protiv Danske i eliminacije Srbije. Fudbalska reprezentacija odigrala je bez pogodaka u poslednjem kolu grupne faze i tako uz dva osovjena boda završila takmičenje u grupi iz koje tri tima prolaze m eđu 16 najboljih u Evropi.

Da li će ostati selektor i nakon takvog učinka? "To nije pitanje za mene i nemam nikakve klauzule. Nemam čega da se stidim. Idem uzdignute glave. A to što se nisi kvalifikovao za drugu rundu, kakve veze ima, to je fudbal, to je sport. Gde smo mi nešto pogrešili, da se nismo borili, trčali, dali sve od sebe. Imamo strahovit napredak u defanzivi, uložili smo ogroman rad u poslednjih mesec dana i mislim da smo uspeli u tome. Nema razloga da ovo bude tragedija, niti ih ima", ističe Piksi.

Navijači su zviždali... "I ja sam nezadovoljan, ne očekujete da vas dižu u nebo, da vas ljube i grle, ali nikad nemojte da zaboravite da je Srbija posle 24 godina na Evropskom prvenstvu. Nismo mi Bogom dani da pobedimo svaku ekipu, to su navijačke strasti. Pružili smo po meni sve što smo mogli u ovom momentu i to je to. Ne možete nikoga da krivite što je situacija ovakva kakva jeste. To je tako", rekao je selektor Stojković.

"Razočaranje zbog rezultata koji nam je falio, utakmica je bila izjednačena, ujednačena, tražila se šansa, gol. Danska je u sveopštoj prednosti jer su znali da im je nerešeno dovoljno za prolaz. Nije tragedija. Nismo bili vreća za udaranje, Srbija je pokazala dobro lice. Grupa je bila izuzetno izjednačena, praktično dve ekipe idu sa tri nerešena rezultata dalje. Ovo nije tragedija, već sport, fudbal i treba da budemo ponosni"

Da li je bio penal? "Video sam i žalio sam se na odluku sudije, ali znate da se takve stvari događaju u fudbalu. Igrači nekad razmišljaju drugačije", ispričao je.

Zašto je Srbija imala toliko problema da stvori šanse? "Danska je jak tim i današnja utakmica je bila izjednačena, i kada govorimo o sastavu timova, o igri. Nije jednostavno, uradili smo sve što smo mogli. Uveo sam tri ili četiri napadača, ali da biste to napravili, trebate imati kvalitetne lopte, dobre šanse. Igrali smo hrabro, pokušali najbolje što smo mogli, ponekad naprosto nije jednostavno. Da je bilo jednostavno, meč bi bio gotov sa pet, šest, sedam golova. Doći do jednog gola je teško, a on može sve da promeni", zaključio je na kraju Piksi.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: