MONDO U NEMAČKOJ

ZVIŽDUCI? I MI SMO BESNI SAMI NA SEBE! Rajković brani Piksija: On dobro radi svoj posao!

Autor Milutin Vujičić

Predrag Rajković ističe da je problem u igri naše reprezentacije bio napad koji nije funkcionisao, dok dodaje da razume zvižduke publike. Od reportera MONDA Milutina Vujičića sa EURO2024.

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Ako se za nekoga od srpskih fudbalera može reći da je ostavio odličan utisak na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, onda je to golman Predrag Rajković - za koga mnogi nisu ni očekivali da će da bude starter. Ipak, Rajković je dobio prednost na golu u odnosu na Milinković-Savića i vratio je selektoru sjajnim odbranama, međutim to nije bilo dovoljno za više od dva boda protiv Engleske, Slovenije i Danske.

"Definitivno ostaje žal... Ovo je fenomenalna grupa momaka. Skupili smo se, vredno radili i zaista smo čvrsto verovali u sebe. Mislim da smo zaslužili da prođemo dalje, nije nam se dalo. Još sam pod utiskom. Pokazali smo kako se bori i gine za Srbiju", rekao je srpski golman koji je pohvalio rad selektora Dragana Stojkovića.

"Selektor dobro radi svoj posao, svako zna šta treba da radi i gde da se kreće. Fudbal je živa igra i nekada mora još i da se improvizuje, ne možemo uvek da pratimo šablone, ne možemo uvek da igramo onako kako se zacrta dan pre ili na sam dan utakmice. Nekad moramo da improvizujemo, ali meni se čini da je sistem kom težimo dobar", kazao je Rajković ocenivši da su falili golovi jer nije stvoren dovoljan broj prilika.

Otkrio je da je plan selektora Stojkovića bio da se "ne zaleću" u početku, a onda su na pola sata do kraja utakmice krenuli sa trojicom napadača, što se nije pretvorilo u pobedu. Zato su i navijači bili razočarani, pa su zvižducima ispratili "orlove" sa terena stadiona u Minhenu.

"Razumem navijače, prešli su veliki broj kilometara da bi nas gledali. Znam da su ljuti, razočarani, besni i mi smo sami na sebe. Verovali smo da možemo da prođemo, dali poslednji atom snage, ali takav je fudbal", zaključio je Rajković.

BONUS VIDEO:

(MONDO - Milutin Vujičić)