Kraj karijere za Đerdana Šaćirija? Ovim potezom je najavio da je gotovo!

Izgleda da Đerdan Šaćiri ne planira još dugo da igra fudbal.

Daniela Porcelli / imago sportfotodienst / Profimedia

Sva je prilika da će Đerdan Šačiri vrlo brzo završiti karijeru! Kada je sporazumno raskinuo ugovor sa članom MLS-a Čikagom spekulisalo se da želi da se vrati u Evropu i to se obistinilo. Ipak on se neće vratiti u neku od najboljih liga već odlazi u klub u kome je počeo karijeru. 

Šaćiri je potpisao ugovor na tri sezone sa Bazelom, a na kraju ove saradnje će imati 35 godina tako da je verovatno došao da završi karijeru tamo gde je i počeo. 

Krilni fudbaler rođen u Gnjilanu sa samo godinu dana došao je u Švajcarsku, a deo omladinskog pogona Bazela postao je sa deset godina. U drugom timu je zauigrao 2007. godine, a već 2009. je debitovao za prvu ekipu. Posle tri godine dobrih igara otišao je u Bajern za 12.000.000 evra. Posle Bajerna je igrao za Inter, Liverpul, Lion, Stouk i Čikago, a sada se vratio u Bazel.

Za A tim Švajcarske odigrao je 125 mečeva i dao 32 gola, samo Granit Džaka ima više nasrtupa od njega, a četvrti je na večnoj listi strelaca. Javnosti u Srbiji je posebno poznat po nesportskim potezima i provokacijama u nekoliko mečeva koje je igrao u dresu Švajcarske protiv Srbije.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Gol Šaćiri  Arena Sport