Lazar Samardžić odigrao kao Mesi u Ligi šampiona: Ni gol, ni asistencija, a svi mu se klanjaju

Fantastična partija Lazara Samardžića koja nažalost nije krunisana golom ili asistencijom. Pet godina takav meč nije viđen u Ligi šampiona, od Lionela Mesija u dresu Barselone.

Marcel van Dorst/DeFodi Images / imago sportfotodienst / Profimedia

Srpski reprezentativac Lazar Samardžić dobija sve veću priliku da igra za Atalantu i sada treneru Đanpjeru Gasperiniju vraća za poverenje. Samardžić je posle gola za bod protiv Bolonje, ponovo bio starter za Atalantu protiv Šahtjora u Ligi šampiona, a iako nije postigao niti asistiran za neki od tri gola italijanskog tima - opet je bio među najboljim akterima susreta.

Kako prenosi specijalizovani portal "Opta", koji se bavi statistikom, Lazar Samardžić je protiv Šahtjora odigrao "mesijevski". Preciznije, Samardžić je postao prvi igrač još od Mesija koji je na meču Lige šampiona imao najmanje osam driblinga i šest stvorenih šansi za saigrače. Nažalost po njega, niko od njegovih saigrača nije uspeo te šanse da pretvori u golove, što bi ipak statistički bilo bolje.

Mesi je ove brojke poslednji zabeležio u oktobru 2019. na meču Barselona - Inter kada je njegova ekipa slavila 2:1, a za jedan od dva gola Luisa Suareza - asistirao je upravo Mesi. Dakle, i njegovi saigrači su se ispromašivali...


Dobra forma Lazara Samardžića svakako može da raduje selektora Dragana Stojkovića Piksija koji je takođe počeo sve više da koristi mladog fudbalera, posebno nakon penzionisanja Dušana Tadića, dok je u Ligi šampiona "eksplodirao" i Dušan Vlahović, ali ga nema na spisku iz nepoznatog razloga.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Piksi opet sa Lazarom Samardžićem  MONDO/Milutin Vujičić