Spajiću, nemoj da glumiš tehničara, izbij je! Darko Pančev ljut zbog grešaka igrača Zvezde na "Meaci"

Darko Pančev prokomentarisao veliki broj grešaka igrača Crvene zvezde s naglaskom na "kiks" Uroša Spajića.

ATA Images/Antonio Ahel/RTS/screenshot

Uroš Spajić bio je jedan od najslabijih pojedinaca u porazu Crvene zvezde protiv Intera (4:0), a upravo je njegova kardinalna greška "kumovala" golu Lautara Martineza za treći gol "nerazura". I sam Vladan Milojević kritikovao je svoje igrače zbog svih individualnih grešaka na "Meaci", dok je na njih sada upozorio i legendarni napadač Darko Pančev.

"Nedopustivo je da se na ovom nivou primaju ovakvi golovi. Ne može drugi gol, koji je bio najbitniji, jer je na 1:0 bila solidna igra i držali smo neki nivo. Srušio nas je drugi gol bezveze, jer smo driblali ispred šesnaesterca. Kao da igramo mali fudbal. Bolje da je šutnuo loptu. Pa i jedan Franko Barezi koji je bio najbolji štoper na svetu nikad nije primao tako loptu kad je pretila opasnost kao što se desilo našem štoperu. Trebalo je da izbije loptu napred, a ne da glumi velikog tehničara. Jednostavnost je u sportu uvek najbolja stvar. Nakon tih grešaka nije moglo da se očekuje nešto bolje, to se kažnjava", poručio je Pančev u intervjuu za "Sportski žurnal".

Strelac odlučujućeg penala u Bariju iz 1991. godine, koji je inače igrao i za Inter posle Zvezde, nezadovoljan je i ostalim golovima koje je Crvena zvezda olako primila. Poseban naglasak imao je na onaj kojim je Inter poveo, preko Čalhanoglua.

"Opet se ponavlja ista greška. Ne može da se primi gol u svakoj utakmici iz slobodnjaka, sa 30 metara. Nije Čalhanoglu neko ko ih izvodi kao Siniša i Žuninjo iz Liona, oni su mogli da daju gol iz svih pozicija, bili su najbolji na svetu", zaključio je Pančev koji je očekivao više od fudbalera crveno-belih.

Podsetimo, Zvezda posle dva kola u Ligi šampiona ima nula bodova, a da bi prošla dalje potrebno je bar devet kažu statističari koji prate temeljno takmičenje.

Šta kaže Uroš Spajić za poraz Crvene zvezde?

IPA / Sipa Press / Profimedia 

"Teško je komentarisati, rezultat je apsolutno nerealan. Ne znam... četiri greške, direktne. Kaznili su nas, ali moramo više da verujemo u sebe. Dali su nam prostora, osetili smo da možemo, stvorili smo šanse, ali primiš iz svlačionice gol iz slobodnjaka. Dobijaju odmah samopouzdanje i teže je. Isto i u drugom poluvremenu", poručio je Spajić za RTS i dodao da se to skupo plaća na ovom nivou takmičenja.

"Stvarno mi je žao, kad čuješ 4:0, nerealan je rezultat. Surovo smo kažnjeni. Ovakve stvari ne smeju da se ponavljaju u Ligi šampiona. Krivo mi je, hteli smo da se pokažemo, nije bilo toliko loše, ali rezultat nije realan", zaključio je štoper Crvene zvezde posle poraza na "Meaci".

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Timi Maks Elšnik (prvi deo)  MONDO/Dušan Ninković

(Sportski žurnal/MONDO/Milutin Vujičić)