"Lalatović je izabran većinom glasova za trenera": Oglasila se Vojvodina o trećem šefu u sezoni

Nenad Lalatović i zvanično izabran za novog trenera Vojvodine.

Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Kao što je najavljeno, Nenad Lalatović se vraća u Vojvodinu. Klub je na svom zvaničnom sajtu potvrdio da se miljenik navijača "stare dame" vraća u Novi Sad, nakon što je na sednici Upravnog odbora dobio većinsku podršku. Tako će na novu funkciju stupiti već danas, a u sredu će se zvanično od 11 časova obratiti i pred medijima.

"Fudbalski klub Vojvodina obaveštava javnost da je na sednici Upravnog odbora koja je održana danas, doneta odluka da je Nenad Lalatović novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Vojvodina. U dogovoru sa klubom, Nemanja Krtolica vodio je prvi tim Vojvodine između dve reprezentativne pauze, kao trener koji je dugi niz godina u klubu i koji je prethodno bio deo stručnog štaba Ranka Popovića i Božidara Bandovića. Upravni odbor ocenio je Krtolicin rad pozitivnom ocenom, a Fudbalski klub Vojvodina na čelu sa predsednikom kluba Dragoljubom Zbiljićem, zahvaljujuje se Nemanji Krtolici i ističe da nastavlja ulaganje u njegov profesionalni razvoj i edukaciju sa ciljem da u najskorijoj budućnosti dobije trenersku licencu", naglašava se u saopštenju.

Na pomenutoj sednici Upravnog odbora Nenad Lalatović je izabran "većinom glasova", sa članovima stručnog štaba Milanom Vješticom, Vidakom Bratićem i Milanom Jovanićem. U stručnom štabu Nenada Lalatovića, takođe su i kondicioni treneri Aleksandar Jovančević, Luka Miljević, Bojan Antonić, i analitičar Igor Gagričić.

Nenad Lalatović je prethodno Vojvodinu vodio 2015/16, potom je ponovo bio na njenoj klupi od 2019. do 2021. godine, kada je osvojio i Kup Srbije, što mu je jedini trofej u karijeri. U međuvremenu je promenio veliki broj klubova, bio je u Al Batinu, Borcu, Radničkom, Mladosti GAT, Zorji, Spartaku i Mladosti. Ukupno, Lalatović je Vojvodinu vodio na 126 utakmica i zabeleži je 75 pobeda, 26 remija i 25 poraza.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Lalatović i fudbaleri Spartaka slave pobedu u Novom Pazaru  Instagram/fcspartaksubotica