Zvezda ne prodaje igrača od 10.000.000 evra: Propada plan koji su otkrili Nemci, tako ne može!

Krilni napadač Silas već je igrao ove sezone za Štutgart i Crvenu zvezdu, pa ne može i za Viljareal ili Everton.

Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Crvena zvezda je u finišu prelaznog roka angažovala Silasa, a krilni fudbaler Štutgarta stigao je na jednogodišnju pozajmicu. Prethodnih dana stigla je informacija iz Nemačke da bi crveno-beli već u januaru mogli da završe veliki posao - kupe Silasa za 10.000.000 evra, zatim za daleko više prodaju Evertonu i Viljarealu, a 10 ili 15 odsto razlike proslede Štutgartu sa kojim brzonogi igrač i dalje ima ugovor.

Od tog posla - barem kada je reč o transferu u Everton ili Viljareal - u januaru neće biti ništa! Pre nego što je pojačao Crvenu zvezdu Silas Katompa Mvumpa je odigrao meč za Štutgart u Superkupu Nemačke, pa zbog 27 minuta na toj utakmici sada ne može da nastupi za treći tim. Po pravilima koja važe u svetskom fudbalu igrač tokom sezone može da igra samo za dve ekipe - izuzetak su razvojni timovi (Crvena zvezda i Grafičar, recimo), odnosno ekipe iz takmičenja u kojima se igra po sistemu proleće-jesen.

To znači da bi Crvena zvezda mogla u januaru da ga otkupi, sa namerom da ga kasnije proda nekom drugom timu i tako zaradi novac već tokom sezone, ali... Pitanje je da li su klubovi koji su opcije spremni da izdvoje blizu 15.000.000 evra i angažuju reprezentativca DR Konga. Reč je o klubovima iz SAD, Kine, Južne Koreje, Švedske, Norveške, Finske... Ne baš sam vrh svetskog fudbala.

Zbog takvog razvoja situacije mnog oje verovatnije da Silas ostane na pozajmici u Crvenoj zvezdi do leta, a da se zatim razgovara o njegovoj budućnosti. Ukoliko bude zainteresovanih klubova za njegove usluge, srpski tim bi i tada mogao da ga otkupi i preproda. Za sada deluje da Zvezda neće biti raspoložena da otkupi Silasa i zadrži ga u timu, jer na mečevima protiv Benfike i Intera nije imao konkretan učinak Do sada je u crveno-belom dresu odigrao pet mečeva i postigao dva gola - jedan u derbiju protiv Partizana i drugi protiv IMT-a u Loznici.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Crvena zvezda se zagreva u Milanu  MONDO