Još malo je ostalo do početka završnog turnira ABA 2 u Podgorici, i svi ljubitelje regionalne košarke se uveliko pitaju – ko će u elitu umesto Primorske, a ko u baraž? I kakva je to zaboga zavrzlama sa srpskim klubovima?

Za najvećeg favorita slovi domaćin Studentski Centar. Podgoričani su ostvarili odličan rezultat u regularnom delu ABA 2 sezone i sada imaju priliku da to i valorizuju dobrim partijama u plej-ofu. Prva prepreka će im biti Sloboda, koju je iz nezavidnog položaja na kojem su se našli na početku sezone "izvukao" nekadašnji košarkaš Partizana, Beobanke i Crvene Zvezde Oliver Popović.

Ipak, teško je očekivati da će Sloboda moći nešto više.

"Sa ovim igračima, sa ovakvom sezonom i u ovakvom ritmu, Studentski Centar je veliki favorit", ocenio je Milan Caković u poslednjoj epizodi podkasta Šesta Lična koji se bavi upravo završnicom druge jadranske lige.

aba 2 liga plej of 2021 najava
ABA liga j.t.d. 

Spars iz Sarajeva će takođe u prvom krugu igrati protiv srpske ekipe, i to čajetinskog Zlatibora. Košarka je u Čajetini u velikom zamahu, i čini se da se podno Zlatibora pomalja jedan novi srpski košarkaški centar. I Miloš i Caki se slažu da je Zlatibor priča koja ide u pravom smeru, ali biće teško protiv Sarajlija koje vodi Mijo Kadija, stari as koga pamtimo iz dana kada je trenirao Lovćen.

U završnici Druge ABA lige učestvuju prvoplasirani timovi iz domaćih prvenstava Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Vrlo je verovatno da će ostatak "kostura" popuniti Borac iz Banjaluke, kao i zemunska Mladost. Ali šta će se desiti ako nekim čudnim slučajem budemo imali srpsko finale?

Naime, u tom slučaju desiće se prava mala plej-of avantura.

Dođe li do toga, propozicije takmičenja nalažu da će se dva najlošije plasirana srpska kluba iz ABA – dakle, Borac i FMP – "udružiti" sa srpskim finalistima iz ABA 2 i odigrati jedan mini-turnir iz kojeg će dve najbolje ekipe nastaviti u prvom rangu!

Situacija koja je krajnje bizarna – ne toliko verovatna, ali svakako bizarna – i situacija koja bi sigurno stavila čelnike takmičenja u nezavidan položaj. "Dođe li do toga, isključiće telefone u kancelarijama lige", kroz smeh je dodao Caković.

Naravno, postoji tu još kalkulacija. Uđe li Mladost recimo u finale (što je možda i najrealnija opcija među srpskim predstavnicima), Borac će sa njima morati u razigravanje na kojem god mestu završe. Bio bi to scenario snova za ekipe sa dna ABA tabele, jer bi onda automatski bili pošteđeni ispadanja!

Sve ovo i još mnogo više možete saznati ako pogledate poslednji podkast "Šesta Lična", jer Milan i Miloš baš do najsitnijih detalja razrađuju scenarija završnice druge ABA lige.