Sada se sve zna. Olimpijakos je poslednji učesnik fajnal-fora u Beogradu. U spektaklularnom meču odigranom u Atini je grčki tim pobedio Monako. Posle velike borbe je domaćin slavio - 94:88 (11:13, 30:35, 25:22, 28:18).

Majstorije dva tima gledao je i Kevin Durent koji je dočekan zvižducima, a na kraju će se Realu, Efesu i Barseloni u srpskoj prestonici priključiti crveno-beli iz Pireja. Najveće zasluge za to ima fenomenalni Kostas Slukas koji je bio fantastičan u samoj završnici.

Posle prave drame i svega viđenog u dvorani "Mira i prijateljstva" je slavio Olimpijakos, a poslednje sekunde obeležio je i kratak prekid jer su navijači domaće ekipe uleteli na teren.

Prvo poluvreme proteklo je u boljoj igri gostujućeg tima. U više navrata je francuska ekipa imala dvocifrenu prednost (30:41, 38:48), odličan je bio Outara sa 12 poena. Na taj način su utišali i krcatu dvoranu u PIreju.

Očekivano, Olimpijakos je imao odgovor. Martin je uzvratio i doneo izjednačenje (62:62), a tada je Anđušić pogodio prvo za dva, a onda i za tri iz neverovatne pozicije i tako je odbio nalet rivala (62:67). Bila je to samo najava drame koja je usledila.

Na oko dva minuta pre kraja je Slukas pogodio trojku, Džejms je uzvratio i to je bio još jedna pokazatelj dešavanja na parketu (89:86). Dorsi je zatim pogodio ključnu trojku i stavio tačku na pitanje pobednika. Počelo je veliko slavlje, čak su i navijači bili nestrpljivi, pa su ranije utrčali na parket...