Real Madrid pobedio je Fenerbahče i sa tri uzastopna trijumfa dolazi u Beograd na megdan Partizanu - 90:75. Na svom terenu španski klub ostvario je rutinski trijumf, produbio krizu turskog kluba i izjednačio se sa Olimpijakosom na prvom mestu Evrolige (22-9).

Duel između Reala i Partizana igra se u petak u rasprodatoj "Areni" (20.30 časova). Tim Željka Obradovića juri "overu" plasmana u top8 fazu, dok Madriđani žele da nastave borbu za prvo mesto i prednost domaćeg terena u plej-ofu. Inače, pre tog duela odigraće se i meč veterana na kom će Novica Veličković i Nikola Lončar igrati i za jedne i za druge.

Što se duela u španskoj prestonici tiče Real je kontrolisao dešavanja na terenu od sredine prve deonice, gosti su poslednje vođstvo imali tada (15:17) i tada je domaćin preuzeo stvari u svoje ruke i nije ispuštao prednost do kraja. Kod domaćina istakli su se Džanan Musa (16, 2sk) i Adam Hanga (11, 7as), a na drugoj strani Najdžel Hejs-Dejvis (17, 5sk) i Nik Kalates (12, 6as, 6sk), Marko Gudurić dao je 10 poena (3as, 2sk), a Nemanja Bjelica je za šest minuta upisao jednu asistenciju.