"Nismo igrali dobru košarku večeras, imali smo šansu da pobedimo iz poslednjeg šuta, ali smo promašili. Sada gubimo 2:1 i gledamo ka sledećem meču. Hvala vam", rekao je Ergin Ataman posle meča Panatinaikosa sa Makabijem u Beogradu i odjurio iz miks zone. 

Njegov tim je poražen 85:83 u dramatičnom meču četvrtfinala, a nakon meča vidno nervozni Ataman je priznao da njegov tim nije bio na visini zadatka tokom većeg dela meča. Na konferenciji za medije nije bio mnogo rečitiji.

"Nismo uspeli da uhvatimo uhvatimo loptu na podbacivanju, napravili smo glup faul u poslednje dve sekunde i promašili smo šut za pobedu. Makabi je pobedio i sada je 2:1. Utakmica traje 40 minuta, imali smo poslednji šut za pobedu i razočaran sam", rekao je on.

Njegov kolega sa druge strane Oded Kataš je istakao da je Makabi na kraju zamalo sve prokockao, ali da je ipak zadovoljan pobedom. "Igrali smo sjajnu odbranu, pogotovo jer su neki igrači igrali mnogo minuti. Kada su počeli njihovu seriju imali smo samo jedanj ili dva bol hendlera. Srećni smo što smo ovde, uživamo, imamo dva dana da se spremimo za naredni meč", istakao je Oded Kataš. 

Džoš Nibo koji je bio igrač utakmice je takođe bio zadovoljan posle pobede, ali to što je njegov tim zamalo ispustio trijumf mu je smetalo.  "Bila je ovo jako teška, intenzivna utakmoica. Imali smo veliko vođstvo, a onda smo prestali da igramo. Moraćemo u narednom meču da napadnemo. Nije još gotovo, oni su jako dobar tim", rekao je on, pa dodao: "Mislim da je to ljudska priroda. Kada imate veliko vođstvo opustite se i niste više toliko gladni. Moramo da nađemo način da se oporavimo, moramo da izađemo na teren i da se borimo za nađše navijače."

Heroj pobede Lorenco Braun pogodio je slobodna bacanja za trijumf, a nakon što je rekao da je sjuajno opet igrati pred navijačima i on je podvukao da njegov tim ne sme da gubi toliko lopti u finišu meča. 

"Osećam se dobro, ali nisam zadovoljan jer smo imali veliko vođstvo. Ipak na kraju smo pobedili, tim je odigrao odlično, Nibo je imao sjajan meč. Moramo da se spremimo za četvrti meč, moramo ponovo da imamo jak intenzitet i da olakšamo posao našim bekovima. Kao i da ne dozvolimo da gubimo lopte", završio je on.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO:

Ergin Ataman napušta teren sa 36 sekundi do kraja utakmice Tweet/BasketNews