Drama u Evroligi na sve strane! Nakon što se meč Makabija i Panatinaikosa završio sa dva poena razlike u korist izraelskog tima, sa dva poena je i Barselona savladala Olimpijakos i to posle produžetka. Taj meč je završen još dramatičnije i rešio ga je Filip Petrušev! 

Na kraju je bilo 82:80 za Barselonu, a srpski krilni centar je napravio faul na šutu za tri poena nad Džabarijem Parkerom uz zvuk sirene pri rezultatu 80:80 u prvom produžetku. Na kraju je pogodio dva slobodna bacanja Parker i doneo pobedu svom timu, a trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas je bio besan posle svega!

"Nemam odgovor na to kakva su moja osećanja, verovatno to razumete. Ako u poslednjem posedu utakmice neko šutira i uradi ovo, skoči odavde ka tamo veliko je pitanje da li je faul. Ipak to je odlučilo meč", rekao je Barcokas, pa pred kamerama krenuo da pokazuje kako je Džabari Parker namerno tražio kontakt sa rukom Filipa Petruševa. "Mi smo pravili greške, ali poslednja odluka... Nisam ovo kritikovao!", rekao je Barcokas na kraju nakon što je digao ruke, verovatno u strahu od kazne. 

Petruševu je ovo bio verovatno najbolji meč u karijeri u Olimpijakosu pošto je za 30 minuta na parketu postigao 18 poena i bio je najefikasniji na terenu. Uz to je dodao i 5 skokova. Kod Olimpijakosa Mozes Rajt je ubacio 16 poena uz 8 skokova, a dvocifren je bio i Tomas Vokap sa 10 poena, 5 skokova i 6 asistencija. Kod pobedničke ekipe Jan Veseli je ubacio 16, a Ernangomez, Satoranski i Parker po 13. Laprovitola je imao 12 uz 8 asisencija, a Nikola Kalinić je imao 5 poena i 6 skokova.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Dimitris Janakopulos psuje na srpskom Instagram/njeguski__picknroll