Pogodio je Ajzea Kenan dva slobodna bacanja na 12 sekundi do kraja meča i sve je bilo gotovo, Olimpijakos je otišao na Fajnal for Evrolige! Na kraju je u Blaugrani tim iz Pireja pobedio 63:56, a Srbi su imali velikog udela u ovom podvigu! 

Najefikasniji u sastavu Olimpjakosa bio je Šekil Mekisik sa 12 poena, Kostas Papanikolau je imao 11, ali je zapravo najbolji na meču bio Nikola Milutinov sa 10 poena i 10 skokova! Uz njegov dabl-dabl videli smo i pet poena i tri skoka Filipa Petruševa. Sa druge strane Nikolas Laprovitola je imao 17 poena, 7 skokova i 4 asistencije, ali niko drug nije bio dovoljno dobar. Nikola Kalinić je meč završio bez poena.

Do ove srede nikada nije gostujući tim uspeo da u majstorici četvrfinala Evrolige dođe do mesta na Fajnal foru, a sada je nakon Fenerbahčea to uspeo i Olimpijakos sa Jorgosom Barcokasom na čelu. 

"Morali smo da se poboljšamo u napadu u drugom poluvremenu kao i u skoku. Srećni smo zbog navijača, naše organizacije i svih ljudi koji nas podržavaju. Bilo je jako teško u ovom plejofu za nas, ali morate i Barseloni odati priznanje. Sada moramo da se odmorimo i nadamo najboljem", rekao je Nikola Milutinov posle meča. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO:

Arena olimpijakos  MONDO/Nemanja Stanojčić