Srpski košarkaš Nikola Jokić po treći put u karijeri dobio je MVP priznanje za partije u ligaškom delu sezone! Potpuno je razbio konkurenciju, jer je ubedljiva većina glasača stavila srpskog cventra ispred Šaja Gildžes-Aleksandera i Luke Dončića, koji su mu bili najveća konkurencija za trofej. Jokić je osvajanje nagrade proslavio na putu, pošto se zbog obaveza u plej-ofu priprema za gostovanje Minesoti od koje je njegov tim već dva puta izgubio na svom terenu.

Iako nije u Denveru, gde inače živi sa porodicom, voljeni su bili uz Nikolu kada je saznao da je ponovo najbolji igrač u ligi. Kako se to desilo, objasnio je novinarima. Amerikance je zanimalo da li je porodicu pozvao na put, ali je srpski košarkaš to demantovao i time nasmejao sve prisutne!

"Nisam ih pozvao, samo su se pojavili. Ali lepo je, znaš, to je poseban trenutak. Verovatno ću se sećati ceo život. Tako da je to, volim da kažem, nasleđe za kraj karijere", rekao je Nikola Jokić i nasmejao sve prisutne novinare. Upravo je ta spontanost koju je i ovog puta prikazao jedan od razloga zašto ga Amerikanci obožavaju. Pogledajte kako je to izgledalo:

Podsećamo, porodica najboljeg košarkaša na svetu bila je glavna i kada se snimao spot koji je obeležio njegovu treću MVP titulu. Supruga Natalija bila je narator kratkog klipa o njegovoj karijeri, braća su mu poslala poruku da ga vole, a na kraju je zablistala ćerka Ognjena. Ona je oduševila čitavu planetu rečenicom koju je izgovorila na samom kraju.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Nikola Jokić pred meč protiv Klipersa Kurir televizija