Srpski košarkaš Nikola Jokić po treći put u karijeri dobio je priznanje za MVP-ija ligaškog dela NBA lige. Ovog puta je ubedljivo savladao Šaja Gildžes-Aleksandera i Luku Dončića, ali... Po mišljenju legendarnog Šekila O'Nila prestižno priznanje trebalo je da ode u ruke najboljeg igrača Oklahome, prvoplasiranog tima u ligaškom delu Zapadne konferencije.

Bez dlake na jeziku, kako smo to i navikli od njega, Šek je nikoli u lice saopštio svoje mišljenje! Naravno, Nikola Jokić nije se naljutio na jednog od najboljih centara svih vremena, već je iskoristio priliku da se našali sa O'Nilom! 

"Kao predsednik velikih igrača, znaš da te volim i da mislim da si najbolji igrač u ligi, i čestitam ti na ovome. Ali želim da ovo čuješ od mene - mislio sam da je Šej Gildžus-Aleksander trebalo da bude MVP, bez uvrede, svakako ti čestitam", iskren je bio Šek i odmah dobio odgovor: "Hvala ti, ali mi ne sudimo ljudima ovde. Tako da, ok... To je tvoje mišljenje... Šalim se."

Po osmehu Nikole Jokića videlo se da Šek i on ostaju u sjajnim odnosima i da nije ništa zamerio nekadašnjem košarkašu. "Sve je u redu! Volim te, volim tvoju braću. Znaš da sam uvek iskren", dodao je Šekil O'Nil koji je tokom igračke karijere bio jedan od najdominantijih košarkaša na planeti. Četiri puta je bio NBa šampion i tri puta MVP finala, ali je samo jednom osvojio MVP priznanje za nastupe u ligaškom delu sezone.

Jokić već ima tri takva trofeja, uz jedno MVP priznanje za partije u finalu NBa lige - prethodne sezone kada je Denver pobedom nad Majamijem stigao do prve titule u istorije franšize. Narednih godina će sasvim sigurno biti još prestižnih nagrada za srpskog košarkaša, koji je ove sezone osvojio prvo mesto kod čak 79 od 99 sudija u izboru za najboljeg u ligi!

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Nikola Jokić nacrtao pobedu Denvera preko Mareja Arena Sport