Najbolji košarkaš na svetu, srpski centar Nikola Jokić, osvojio je nedavno svoju treću MVP nagradu u NBA ligi. Ljudi u Denveru potrudili su se da ga obraduju snimkom u čijoj proizvodnji su učestvovali i članovi porodice, ali to nije jedino što mu je pripremljeno. Denverov najbolji igrač dao je i jedan od najčudnijih intervjua u karijeri - bez ijednog novinarskog pitanja.

Njega su umesto medija ispitivali saigrači sa kojima svakodnevno deli svlačionicu, zatim pomoćni trener Ognjen Stojaković i na kraju supruga Natalija. bilo je manje ili više zanimljivih pitanja o srpskom košarkašu i njegovim osećanjima nakon treće MVP nagrade, a Stojaković se posebno istakao!

Pomoćni trener Denver Nagetsa Ognjen Stojaković prvo se našalio sa Nikolom Jokićem da ga neće pitati ništa o MVP nagradama, pa zatim postavio pravo i vrlo konkretno pitanje! "Da li još uvek imaš one Ćirine rakije kući, da proslavimo?", pitao je Ognjen i odmah dobio odgovor. "Ogi pita o piću koje ti pomaže da se osećaš bolje nego što je to slučaj u stvarnosti. Imamo to piće, ali možda ga nećemo piti danas", odgovorio je Nikola, nakon što je sa osmehom ispratio pitanje.

Podsećamo, Nikola Jokić je nakon osvajanja trećeg MVP priznanja povukao Denver ka pobedi na gostovanju Minesoti. Aktuelni šampioni NBA lige, predvođeni najboljim igračem, nisu se predali u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije nakon dva poraza na domaćem terenu, pa će tražiti trijumf i u noći između nedelje i ponedeljka.

Pored Nikole Jokića će morati da zablistaju Džamal Marej i Majkl Porter Džunior, a ukoliko Denver Nagetsi izjednače na 2:2 biće u velikoj psihološkoj prednosti. Prošlogodišnji osvajači NBA lige u tom slučaju bi vratili egal u seriju pred peti meč na svom parketu i tamo bi mogli da naprave iskorak ka finalu Zapada.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Nikola Jokić nacrtao pobedu Denvera preko Mareja Arena Sport