Srpski teniser Hamad Međedović nastavio je da igra fantastično na masters turniru u Rimu, pa je u drugom kolu takmičenja zabeležio i najveću pobedu u dosadašnjoj karijeri - savladao je Alehandra Davidovič Fokinu (7:6, 6:4), trenutno 33. igrača planete. susret je trajao čak sat i 45 minuta, a završio se velikim iskorakom Hamada Međedovića na masters turnirima!

Međedović je odigrao veoma zreo meč, a nije "padao" ni kada je protivnik imao prednost. U prvom setu se vratio nakon što je Alehandro Davidovič Fokina napravio brejk na samom početku meča, a zatim i u taj-brejku, kada je španski teniser imao mini-brejk prednosti. Drugi set bio je nešto lakši, a Hamad je pokazao da može da igra i protiv najboljih na svetu.

Španac je nedavno bio 21. igrač planete, pre tri godine igrao je četvrtfinale Rolan Garosa i u meč protiv Međedovića ušao je kao veliki favorit, ali... Međedović je na turniru u Rimu prvo prošao kvalifikacije, a zatim eliminisao dvojicu favorizovanih igrača. Pre Davidovič Fokine njegova žrtva je bio australijski teniser Aleksej Popirin, a u narednom kolu čeka ga bolji iz okršaja Danila Medvedeva i Džeka Drejpera. Ruski teniser brani titulu, ali se zna da je njemu šljaka najmanje omiljena podloga.

Jasno je da će Hamad međedović bez obzira na ishod tog meča napraviti skok na ATP listi. Uskoro bi srpski tenis mogao da dobije još jednog igrača među sto najboljih na planeti.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Hamad i Djokovic trening Instagram/hamadmedjedovic