ABA liga saopštila je da će trojica njenih arbitara deliti pravdu na utakmicama Fajnal-fora Evrolige u Berlinu, od 24. do 26. maja. Biće to srpski tandem Ilija Belošević - Uroš Nikolić i Slovenac Damir Javor.

"Kao što smo već navikli do sada, sudije ABA lige činiće tim arbitara na Fajnal-foru Evrolige. Evroliga je saopštila da će Fajnal-for biti u dobrim rukama, jer će najrenomiraniji arbitri suditi ključne utakmice elitnog evropskog klupskog takmičenja i biće tri sudije iz ABA lige među njima".

"Među osam sudija, trojica dolaze iz ABA lige - Ilija Belošević, Damir Javor i Uroš Nikolić. Belošević i Javor sudili su na Fajnal-foru 2022. godine i Belošević ima najviše iskustva među arbitrima F4 turnira, jer će ovo biti njegov deseti Fajnal-for. Kao i u obično, nijedno domaće takmičenje nema toliko delegiranih sudija za ovaj događaj kao ABA liga. Vredi istaći da je Damir Javor sudio i jednu utakmicu finala Evrokupa i to uz delegiranje trojice arbitara za F4 znači veliko priznanje kvaliteta naših sudija i suđenja u regionalnom takmičenju", saopštila je ABA liga.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

Navijači posle serije Zvezde na startu drugog poluvremena MONDO/Nikola Lalović