Kevin Panter napušta Partizan! Nkon tri godine saradnje, razilaze se putevi crno-belih i iskusnog Amerikanca koji je bio i kapiten u timu Željka Obradovića. Kako prenosi "SportKlub", jedan od najboljih igrača Partizana dogovorio je uslove saradnje sa Makabijem iz Tel Aviva u kojem će nastupati od naredne sezone.

Navodno, Kevin Panter i Makabi iz Tel Aviva su dogovorili detalje buduće saradnje, a Amerikanac napušta Beograd iako je prethodnog leta poptisao dvogodišnji ugovor. Kako prenosi taj medij, Partizan i Panter su se dogovorili oko sporazumnog prekida saradnje, a kapiten je tom prilikom oprostio klubu poslednju platu za nedavno završenu sezonu.

Podsćeamo, Kevin Panter je i prethodnog leta bio blizu odlaska iz Beograda, kada mu je istekao prvi ugovor sa Partizanom. U Beograd je stigao 2021. godine, pred sezonu u kojoj su crno-beli igrali Evrokup, a u dve godine izrastao je u lidera tima. Tada su se raspitivali Barselona i Panatinaikos, delovalo je da je rastanak blizu, ali je Partizan reagovao produžetkom saradnje - deluje da će ona biti okončana pre vremena.

MN Press Kevin Panter

Izraelski tim biće još jedan u nizu evropskih timova za koje nastupa Panter, po mišljenju pojedinih novinara iz SAd najbolji Amerikanac koji nije dobio šansu u NBA ligi. Panter je 2016. godine pokušao na draftu, ali nije izabran, pa je čitavu karijeru proveo u evropskoj košarci - igrao je za Lavrio, Antverpen, Radom, AEK, Virtus, Olimpijakos, Crvenu zvezdu, Olimpiju iz Milana i Partizan.

Prethodna sezona, u kojoj je predvodio Partizan do Top8 faze Evrolige, bila mu je najbolja u karijeri. Svojevremeno je sa AEK-om i Virtusom osvajao trofeje u Ligi šampiona i to u dve uzastopne sezone, a jednom prilikom bio je i MVP Fajnal-fora tog takmičenja.

(SportKlub/MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Mondo/Nemanaja Stanojčić Kevin Panter izjava posle Reala