Slušaj vest

Dvostruki NBA šampion Kavai Lenard, jedan od najboljih košarkaša na svetu, neće ići na Olimpijske igre u Parizu! Obistinile su se crne slutnje stručnog štaba američkog selektora Stiva Kera, da as Los Anđeles Klipersa neće biti spreman da putuje u Francusku, gde će Amerikanci igrati prvi meč baš protiv Srbije, 28. jula u Lilu. Umesto njega, u ekipu Sjedinjenih Država doći će igrač Boston Seltiksa, Derik Vajt.

"Kavai je u poslednjih nekoliko nedelja pokušao da se spremi za Olimpijske igre, odradio je nekoliko jakih treninga u Las Vegasu. Osetio je da je spreman da se takmiči. Međutim, zbog respekta prema reprezentaciji i Klipersima odlučeno je da je u njegovom najboljem interesu da ostatak leta provede spremajući se za predstojeću NBA sezonu nego da igra sa timom na Olimpijskim igrama", zvanično je saopšteno.

Lenard je koristio prethodne nedelje za odmor i "punjenje baterija" u Kostariki, pokušao je da odgovori na poziv selektora i prvog čoveka američke reprezentacije Grenta Hila, ali ipak neće putovati u Evropi. 

Ethan Miller / Getty images / Profimedia, RONALD MARTINEZ / Getty images / Profimedia Kavai Lenard

Kavai Lenard, dvostruki NBA šampion i dvostruki MVP finala i u dresu San Antonija i Toronto Reptorsa, imao je prethodnih sezona značajnih problema sa povredama. Klipersi su mu početkom ove godine produžili ugovor prema kojem će dobiti 153 miliona u naredne tri godine, ali je i posle toga u plej-ofu odigrao samo dve utakmice i zbog povrede kolena nije mogao da pomogne protiv Dalasa i Luke Dončića.

Sa svojim košarkaškim kvalitetima, visinom od 201 centimetar i snagom od 104 kilograma, Lenard je trebalo da bude udarna snaga Sjedinjenih Država na krilnoj poziciji - i to na obe strane terena. Međutim, Stiv Ker povešće bez njega ekipu najpre na pripreme u Abu Dabi sledeće nedelje, gde će SAD igrati protiv Srbije i Australije, a potom i u Lil, na fudbalski stadion "Pjer Moro".

(MONDO - M.Š)