Slušaj vest

Košarkaši Srbije pokušaće da se domognu zlatne medalje na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, a važan adtu selektora Svetislava Pešića biće Nikola Jokić. Povratnik u nacionalni tim nakon propuštenog Mundobasketa na Filipinima trebalo bi da donese potpuno novu dimenziju timu, jer u reprezentaciju stiže kao trostruki MVP NBA lige.

Naporne pripreme za Pariz reprezentativci su "presekli" kratkim odmorom, a slobodan dan iskoristili su za izlazak. Uz muzičku pratnju benda "La campanella" reprezentativci Srbije krenuli su ka Olimpijskim igrama u Parizu, tačnije ka košarkaškom delu turnira koji će se igrati u Lilu. Tom prilikom Nikola Jokić uživao je u pesmi "A sad adio"...

Instagram/dekilacampanella stories Nikola Jokić

Dobro su raspoloženi bili i ostali srpski reprezentativci, pa čitavu naciju može da raduje dobra atmosfera u Pešićevom timu pred velike izazove koji slede. Srbija će prvo igrati niz pripremnih mečeva protiv jakih rivala, a zatim se na Olimpijskim igrama boriti i protiv izuzetno jakog tima SAD.

Prvi meč na Olimpijskim igrama Srbija će imati upravo protiv amerike 28. jula, a zatim slede Portoriko 31. jula i Južni Sudan 3. avgusta. Plasman u drugu fazu takmičenja obezbediće po dve najbolje ekipe iz svake grupe, ali i dve od tri najbolje trećeplasirane selekcije.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

MONDO/Nemanja Stanojćić Nikola Jokić stigao