Slušaj vest

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Francusku u pripremnom meču pred Olimpijske igre u Parizu, ali izabranici Svetisalva Pešića nisu bili jedini srpski košarkaši koji su imali obaveze na terenu ovih dana. mladi i talentovani Nikola Đurišić pokušava da se nametne Atlanti tako što nakon drafta igra u Letnjoj ligi - i tamo je izveo sjajan potez!

Doskorašnji igrač Mege, 43. pik sa nedavno održanog drafta, imao je autoritativno zakucavanje već na samom početku meča protiv Vašingtona u Letnjoj ligi. On je probio odbranu rivala, stigao sve do koša i zakucao iako su dvojica igrača skočili i pokušali da ga spreče u toj nameri - bio je to jedan od najboljih poteza ovog leta, računajući sve momke koji pokušavaju da stignu do mesta u NBA timovima. Pogledajte kako to Nikola radi:

Vašington je savladao Atlantu (94:88), a Nikola je ovaj meč završio sa sedam postignutih poena. Nije ovo bilo najbolje izdanje mladog srpskog košarkaša, koji je tokom leta bio velika želja Crvene zvezde. Za dva poena šutirao je 2/6, za tri 0/2, a sa linije za slobodna bacanja tek 3/7. Nikola je imao još i dva skoka, dve asistencije, jednu ukradenu loptu, jednu blokadu, tri izgubljene lopte i dve lične greške za gotofvo 26 minuta na terenu.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Anketa ko je boljj košarkaš Jokić ili Dončić