Slušaj vest

Amerikanci na Olimpijske igre idu bez Kavaja Lenarda, a njegovo mesto zauzeo je Derik Vajt iz Bostona. Ta odluka Stiva Kera izazvala je buru, prvenstveno zbog toga što se MVP finalne serije NBA lige Džejlen Braun nije našao kao izmena. Ekspresno se oglasio i na društvenim mrežama, a sada tvrdi da je razlog toga nešto potpuno drugo.

Američki košarkaš ubeđen je da je izostavljen zbog sponzora reprezentacije, kompanije "Najk" i da su oni imali uticaj na to pošto Džejlen nije u njihovoj kompaniji, za razliku od Vajta. "Sigurno mislim da je zbog toga. Biće još stvari koje dolaze sa tim. Trenutno ne želim da komentarišem", rekao je Braun i izazvao pometnju.

Osim te izjave nije hteo dalje da "doliva ulje na vatru", verovatno zbog toga što Olimpijske igre uskoro počinju. Kada je saznao da nije pozvan imao je misterioznu poruku na Tviteru. "Nisam bio iznenađen, moja reakcija je bila da sam srećan zbog njega i ostalih momaka, ali nisam bio iznenađen. Odmah sam pozvao Vajta i popričali smo, znao je da moja poruka nema nikakve veze sa njim, sve je okej između nas", jasan je Braun.

Problem između "Najka" i košarkaša Bostona nastao je pre nekoliko godina kada je došlo do raskida ugovora sa Kajrijem Irvingom i on se tada oglasio i napisao "Od kada je Najkiju važna etika".

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

YouTube / NBA 2K NBA 2K24 Crossplay