Slušaj vest

Vođa američke reprezentacjie Lebron Džejms bio je silno motivisan u pobedi SAD protiv Srbije u Abu Dabiju, u pripremnoj utakmici za Olimpijske igre. U jednom duelu protiv Marka Gudurića, Džejms je pokazao snagu i sa 39 i po godina, a nekoliko puta je i u završnici stezao mišiće, dok su Amerikanci rutinski savladavali naš tim.

Posle meča, Lebron je pohvalio reprezentaciju Srbije i najavio njene dobre igre na Olimpijskim igrama 2024 u Lilu i Parizu. Doduše, iz njegovih reči može se naslutiti da još nije siguran koji je sastav Grupe C, u kojoj su SAD, Srbija, Južni Sudan i Portoriko. "Srbima ima zaista dobar tim, dobro dele loptu, kreću se, znaju da pogode. Jokić je sjajan igrač, to je očigledno. Imaju mnogo talenta, biće zaista dobri na Olimpijskim igrama. Verujem da su u našoj grupi i mislim da su veoma dobri", kazao je Džejms.

Duel reprezentacija Srbije i Sjedinjenih Država "otvoriće" takmičenje u Lilu 28. jula u prvom kolu Grupe C. I tada će Jokić biti u centru pažnje sa naše strane, kao i u svakom meču Srbije. "Lakše je kad ti je saigrač, jer sve čini lakšim, a uvek je izazov kada ti je protivnik, jer je veliki talenat. Odajem mu puno poštovanje, i kada je sa reprezentacijom i kada je sa Denverom. I sjajna je osoba, sjajan momak. To uvek poštujem", lepo je pričak "Kralj" o najboljem srpskom košarkašu.

Giuseppe CACACE / AFP / Profimedia Srbija Amerika

Reprezentacija Srbije će u narednim danima imati još dve, završne provere pred put u Lil sledeće nedelje. U nedelju uveče, u Beogradskoj areni biće odigran meč Srbija - Japan, a dan kasnije u istoj, najvećoj dvorani u Srbiji naša reprezentacija ugostiće Grčku i Janisa Adetokumba.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

RTS1 Nikola Jokić reakcija na meču sa Amerikancima