Slušaj vest

Da li Džoel Embid ponovo beži od Nikole Jokića? Postoji šansa da centar američke reprezentacije propusti duel sa Srbijom u nedelju (17.15 časova) zbog bolesti. Prema izveštajima koji se pojavljuju sa Olimpijskih igara on se osećao loše, imao je probleme sa temperaturom i propustio je trening u subotu.

Selektor Stiv Ker je ipak uveren da se to neće dogoditi i da će da bude u sastavu. "Siguran sam da ćemo imati sve igrače na raspolaganju", poručio je Ker. Dobro je poznato da Embid izbegava duele sa Jokićem koji se igraju u Denveru. Košarkaš Filadelfije poslednji put je išao na gostovanje u Kolorado 8. novembra 2019. godine i od tada je svake sezone izmišljao određene izgovore da ne bi putovao...

Zbog svega toga su navijači odmah krenuli sa prozivkama i svi postavljaju isto pitanje - da li izbegava meč sa Jokićem i na reprezentativnom nivou? Igrao je Embid u prijateljskoj utakmici u Abu Dabiju i tada meč završio sa samo 8 poena, a u jednom momentu mu je Nikola održao i lekciju.

Giuseppe CACACE / AFP / Profimedia Srbija Amerika

Na spomenutoj prijateljskoj utakmici nije igrao Kevin Durent i očekuje se da će on da bude u sastavu za prvi meč u grupnoj fazi Olimpijskih igara. "Nadamo se da će moći da igra. Odradio je nekoliko treninga, pratićemo situaciju sa njim", jasan je Ker.

O duelu sa Jokićem pričao je i Entoni Dejvis koji bi, ako Embid izostane, mogao da ima veću minutažu i zadatak da čuva srpskog centra. "Svi znamo šta je sve Nikola sposoban da uradi, videli smo to u NBA ligi. Rekao bih da na reprezentativnom nivou još više koriste i igraju preko njega. Biće zabavno", zaključio je Dejvis.

BONUS VIDEO:

MONDO/Nemanja Stanojčić Nikola Jokić MVP skandiranje