Slušaj vest

Košarkaši Srbije burno su prošli u polufinale Olimpijskih igara u Parizu, uzbudljivom pobedom protiv Australije u produžetku. Filip Petrušev, debitant na Olimpijskim igrama, dao je u završnici meča defanzivni doprnos, ali nijedan svoj potez nije hteo da nazove "ključnim", niti je pristajao na takvu ocenu.

"Ma, koji ključni potez, to je jedno od 200 poseda koje smo imali u drugom poluvremenu, gde smo odlučili da se vratimo u meč posle katastrofalnog prvog dela. Timska pobeda, stvarno smo se u drugom poluvremenu svi promenili, pre svega u odbrani", rekao je Petrušev za Radio-televiziju Srbije.

Marko Gudurić ne pamti ovako težak meč, dok "vrti film" na start utakmice u kojem je Australija dodala gas i povela 24 minuta uz veoma fizičku igru. "Ovo je jedna od najtežih utakmica u karijeri, kako su izašli i pretukli nas u prvom poluvremenu, pogodili te šuteve, ali smo ostali mirni, verovali jedni u drugog. Na kraju je mirnoća Vase, Joke i Bogdana u napadu donela taj rezultat i idemo u polufinale".

Kako protiv Amerikanaca u polufinalu? "Amerikanci nisu još pobedili Brazil", rekao je Gudurić, strpljivo odloživši priču o narednom protivniku.

BONUS VIDEO: Ovako je Kari Pešić vikao na ekipu Srbije

RTS/screenshot Svetislav Pešić tajm aut