Slušaj vest

Reprezentativci Srbije u košarci stigli su u subotu uveče u dvoranu "Bersi" na dodelu olimpijskih medalja. Posle celog popodneva i večeri burnog slavlja, oni su vidno raspoloženi izašli na pobednički podijum i uzeli ono što im pripada - bronzane medalje, koje im nacija nikad neće zaboraviti. A, koliko će se oni zaista sećati ove ceremonije posle celog dana slavlja uz piće i muziku, veliko je pitanje! I ko bi pomislio uopšte to da im zameri?

RTS/screenshot Dodela medalja košarkašima Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu

Čim su došli u svoj hotel posle istorijske pobede protiv Nemačke, košarkaši Srbije slavili su i navijači u Srbiji su sa uživanjem gledali video-snimke njihovog provoda. Nikolu Jokića je dirnula pesma Baje Malog Knindže, sa Bogdanom Bogdanovićem je pevao navijačku himnu navijača Partizana, a onda su svi slušali kada su zvezdaši Dobrić, Micić, Petrušev i Gudurić pevali Zvezdine navijačke pesme.

Sve to bio je uvod u ceremoniju u dvorani "Bersi", u kojoj su košarkaši stali kraj Amerikanaca i Francuza, nakon njihovog finala u kojem je Stef Kari doneo Sjedinjenim Državama zlato - peto olimpijsko u nizu

RTS/screenshot Olimpijske medalje Srbija

Odmah posle toga na parketu su se opet pojavili srpski košarkaši, veče pre povratka kući. U nedelju oko podneva oni će sleteti na Aerodrom "Nikola Tesla", gde će u njihovu čast biti organizovan prijem i konferencija za novinare, sa koje će heroji nacije poslati poruke posle nastupa u Parizu za pamćenje. 

Pogledajte njihov poslednji snimak iz dvorane "Bersi":

RTS Nikola Jokić na dodeli medalja