Slušaj vest

Košarkaški klub Crvena zvezda nije zainteresovan za nemačkog krilnog centra Johanesa Fojtmana, niti za nekog drugog inostranog košarkaša, tvrdi grčki portal "Sport24". U vesti kojom demantuju interesovanje beogradskih crveno-belih za iskusnog košarkaša, Grci napominju da je Zvezda dobro popunjena u reketu.

"Fojtman traži novi klub, ali to neće biti Crvena zvezda", navodi se na sajtu ovog portala, uz dodatak: "Janis Sferopulos ima Dejana Davidovca, Dalibora Ilića, Majka Dauma, Luku Mitrovića, Uroša Plavšića i Džoela Bolomboja na centarskim pozicijama i ukoliko se ne dogodi nešto nepredviđeno, neće dovoditi igrače."

Ovo bi moglo da zabrine navijače Crvene zvezde, koji već nedeljama u klubu priželjkuju Filipa Petruševa. Košarkaš Olimpijakosa bio je blizu povratka u Zvezdu nakon što je tim iz Pireja vratio Sašu Vezenkova iz NBA lige, ali su ga impresivne partije na Olimpijskim igrama možda i udaljile od Beograda. Zvezdi će svakako biti teško da se izbori za potpis Filipa Petruševa, koji bi postao startni krilni centar ukoliko bi se vratio u klub.

Grčki mediji su veoma uključeni u ceo ovaj slučaj. Pored toga što se košarkaš izuzetno prati u tamošnjim medijima, trener Zvezde je grčki stručnjak Janis Sferopulos, a Filip Petrušev je igrač Olimpijakosa pa je čitava transfer saga i zbog toga zanimljiva tamošnjoj javnosti.

Sa druge strane, glasine o Johanesu Fojtmanu krenule su iz Italije, gde je Nemac prethodne sezone igrao za Olimpiju iz Milana. On je trenutno slobodan igrač, a u karijeri je nosio dres Jene, Skajlajnersa iz Frankfurta, Baskonije, CSKA iz Moskve i pomenute Olimpije iz Milana.

BONUS VIDEO:

MONDO/Dušan Ninković Crvena zvezda osvojila titulu u Superligi