Slušaj vest

Do početka nove sezone u NBA ligi ostala su još dva meseca, međutim već su počele predikcije o budućem najkorisnijem igraču takmičenja (MVP). Znamo da je Nikola Jokić osvojio tri MVP priznanja u poslednje četiri sezone, da je i na Olimpijskim igrama u Parizu pokazao da je najbolji na svetu, međutim ako pitate ESPN - dosta je bilo njegove vladavine.

U prognozama za novog MVP-a najjače lige sveta, ESPN najviše veruje u Luku Dončića. Slovenac je zaista maestralno igrao od dolaska u Ameriku, posebno prošle sezone kada je svoj Dalas odveo do finala sa Bostonom, pa stoga veruju da ako nastavi da igra na tom nivou - nagrada je njegova. Uz njega, najviše šansi daju Šaju Gildžes-Aleksanderu iz Oklahome, koji je bio na drugom mestu prošle sezone, baš iza Jokića.

Prema mišljenju ESPN-a, za Jokića neće glasati jer je "sve umorio" bez obzira na neverovatne partije. Glasači za najkorisnijeg igrača NBA lige retko kada istom igraču uzastopno daju nagradu i podsećaju da baš zbog toga Lebron Džejms ima "samo" četiri MVP priznanja, osvojena u okviru pet sezona.

Instagram/manndarinna, Eurohoops/Twitter Nikola Jokić skinuo majicu go i zlatni lanac

Veruju da će se ista stvar dogoditi i Nikoli Jokić, ma kako igrao dobro, dok su u pet najvećih kandidata za laskavo priznanje apostrofirali i Entonija Edvardsa i Janisa Adetokunba.

Videćemo ipak na delu da li će se situacija promeniti kada počne sezone i kakve šanse ima i Džoel Embid koji je poznat po tome da "pati" od validacije medija i NBA lige, s tim da kao i prošle sezone mora da odigra određeni broj utakmica kako bi se uopšte našao u izboru za nagradu.

BONUS VIDEO:

MONDO/Danijela Stojšin Nikola Jokić sluša tamburaše