Slušaj vest

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović gostovao je u Jutarnjem programu TV Prva i dotakao se potpune promene tima tokom ovog leta. Svi igrači sme Balše Koprivice i Alekse Dimitrijevića su otišli iz Partizana, dovedeno je 14 novih košarkaša, a još je samo nepoznato kakva je situacija sa Džejmsom Nanelijem i Brunom Kaboklom.

"Radi se o jako dobrom momku i koji je upisan u stranicama istorije Partizana. Ne smemo zaboraviti incident sa igračem Zvezde (Stefan Lazarević, prim. aut.) koji se desio na kraju prošle sezone. Željko Obradović je doneo odluku da ne igra, iako je bio najbolji igrač prethodnog meča u seriji. Ali zamislite da se incident odigrao na utakmici, pa da nas Evroliga disvalifikuje. Ali uz sam ugovor igrači potpisuju i disciplinski pravilnik, koji mora da se poštuje. Naneli je kažnjen jer se potukao sa igračem Zvezde. Sada smo u vakuum periodu, nismo se ni oprostili od njega", poručio je Mijailović.

Oko Kabokla je situacija još zamršenija. Brazilac je napustio tim u toku finalne serije KLS protiv Crvene zvezde i od tada ga je Partizan suspendovao, a sporadično se ovog leta spominjalo da bi čak mogao da se vrati i igra za crno-bele?! Uz to, pričalo se o njegovom odlasku u NBA, pa Hapoel iz Tel Aviva, dok je utisak da u ovom trenutku još nije doneta nikakva konačna odluka o kvalitetnom centru.

"Ne možete da dođete u sitauciju da Kaboklo ode pre kraja takmičarske sezone. On je igrač pod ugovorom, i on je prekšio discipliski pravilnik, jer nije razumeo menadžera da može ranije da ode. Mi tako funkcionišemo, mi poštujemo disciplinski pravilnik", dodao je Mijailović.

MN Press Partizan

Što se tiče Monekea, Mijailović je rekao da je Partizan poslao ponudu za njega, ali je Baskonija odbila, dok je objasnio i šta je to bilo iznenađenje koje je najavljivao na "Crno-beloj simfoniji". Pred navijače su izašli igrači koje su mediji najavili, ali...

"Šta je iznenađenje? Moram da obrazložim. Nisam hteo da izlazim u medije i da ispravljam interpretacije, jasno i glasno sam rekao da će biti iznenađenje. Mediji su obiavli preko 50 imena, ali mi nismo fudbalski tim, nego možemo da dovedemo samo15 igrača. Ko je želeo da shvati dobru nameru, shvatio je".

"Ovo je najbolji tim koji smo mogli da napravimo. Pošto imate situaciju da je naš život skuplji nego prošle godine, u skladu sa inflacijom je i naš budžet veći. Ne bih licitirao o ciframa", zaključio je on.

MN Press Partizan Simfonija

BONUS VIDEO:

MONDO/Jana Desovski Partizan Simfonija